С 20% доверие се ползва кабинетът, като това не е

...
С 20% доверие се ползва кабинетът, като това не е
Коментари Харесай

„Маркет ЛИНКС“: Намаляват хората, които казват, че държавата не се развива в правилната посока

„ С 20% доверие се употребява кабинетът, като това не е висока стартова позиция, за който и да било кабинет, само че въпреки това би трябвало да се имат поради несъмнено събитията, при които се случи това политическо развиване. А точно извънредно високо политическо напрежение. “ Така  коментира социологът Добромир Живков новото изследване на „ Маркет ЛИНКС “.

Резултати са от национално изследване, финансирано и осъществено взаимно от bTV и „ Маркет ЛИНКС “, извършено измежду 1012 лица над 18 година в страната в интервала 11 – 18 август 2023 година по методите на пряко-лично изявление и онлайн анкета.

Снимка: bTV

Това държавно управление за момента съумява за тези два места въпреки всичко да поддържа въпреки и не високото равнище, с което започва. Наблюдава се и утешение у обществото.

Министерствата ще отчетат свършеното след месец

„ Намаляват хората, които споделят, че страната не се развива в вярната посока и то доста понижава. Тоест към този момент стигаме до някакви такива условно казано равнища на утешение на обществото ни “, добави социологът.

Доверието в институциите също бележи леко покачване от 9% към този момент имаме 11% по-висок рейтинг на Народното събрание.

Снимка: bTV

„ Все отново Народното събрание работи и има вероятност да продължава да работи. Българите стартират да виждат по какъв начин институциите се задвижват и извършват своите функционалности въпреки с към момента налични съществени дефицити в доста области “, добави Живков.

На равнище доверие към персони президентът резервира позициите си.

Снимка: bTV

„ Има специфики и нюанси. По настоящем президентът се движи към един паритет условно казано. Тоест едно разделяне в обществото има във връзка с неговата оценка. Трябва да напомним, че това е доста друга картина от тази, която наблюдавахме да кажем към избирането на президента, когато още веднъж имаше резултати от над 50%. В този смисъл подобен един публичен консенсус по утвърждението на президента наподобява загубен. Държавният глава измежду едни печели, само че измежду други губи. Той предизвика някакъв тип поляризация, която наподобява стартира да въздейства много по-сериозно “, счита още социологът.

Двете фигури в новия тандем Габриел-Денков стоят от релативно еднообразно.

„ Видимо е преимуществото на Мария Габриел, а това също е малко или доста сигнал за това търсене на е положително развиване в българската политическа среда “, изясни Живков.

Няма огромна разлика при доверието при другите политически персони.

Снимка: bTV

След Кирил Петков виждаме в подредбата водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов, следван от Корнелия Нинова и Христо Иванов. 

Снимка: bTV

Според социолога обществото стартира да приема обединението, която ни ръководи.

„ Въпросът е какво ще се случи на локалните избори. Иначе като цяло напрежението като че ли спада, тъй като се вижда, че стартират да се реализират резултати въпреки и в обособени области “, сподели още Живков.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР