С 2 593 флакона от препарата Ремдесивир ще бъдат лекувани

...
С 2 593 флакона от препарата Ремдесивир ще бъдат лекувани
Коментари Харесай

Експерти: При нашите пациенти Ремдесивир работи добре, нямаме нежелани реакции

С 2 593 флакона от препарата Ремдесивир ще бъдат лекувани приблизително тежките случаи на ковид у нас през идващите седмици. Първата партида от лекарството, преди да бъде раздадена на районните здравни инспекции и непосредствено на някои от най-силно ангажираните в борбата с COVID-19 лечебни заведения у нас.
Водещите медици бяха безапелационни, че медикаментът е ефикасен при лекуването на COVID-19 в болнични условия. С доставения през днешния ден Ремдесивир може да се лекуват 260 индивида в интензивни отделения, които имат потребност от спомагателен О2. “Не се употребява при леки пациенти или при цитокинова стихия “, изясни заместник-министърът на опазването на здравето Бойко Пенков. “Курсът на лекуване е явен – 2 флакона първия ден и след това по флакон венозно идващите дни “, добави той. Пенков уточни, че е осведомен с изследването на СЗО, съгласно което Ремдесивир не оказва помощ на тежките случаи на ковид, само че видя в проучването пропуски в методологията. “Имат да работят по тяхната обява още дълго време, преди академичната общественост да им повярва “, безапелационен е Пенков.
 Правителството утвърди сключването на контракти за обезпечаване на Ремдeсивир Правителството утвърди сключването на контракти за обезпечаване на Ремдeсивир
Министерският съвет одобри Решение за одобрение сключването на контракти за обезпечаване на лекарствения артикул Veklury (INN Remdesivir)...
“Човек, в случай че прочете късата характерност на едно лекарство, в случай че е по-притеснителен, в никакъв случай няма да се лекува с него – там има свидетелствуване и още 10 противопоказания. Въпросът е, че не е толкоз отровен, добре се приема от нашите пациенти, няма обявени нежелани реакции до сегашния миг “, отговори Пенков на въпрос на bTV.
Доставката е първата от контракт, който планува всеки месец България да получава партиди от лекарството до края на март. Следващите ще са по 6000 флакона на месец. Стойността на договора е 26 млн. лева, а днешната доставка е за 2,1 млн. лева Преди нея в системата е имало 500 опаковки, а тук-там като Военно-медицинска академия запасите са били изчерпани, стана ясно от отговорите на експертите, измежду които – и началникът на Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР