С 19 гласа за“, 0 гласа против“ и 4 гласа

...
С 19 гласа за“, 0 гласа против“ и 4 гласа
Коментари Харесай

Правната комисия прие механизъм за разследване на главния прокурор

С 19 гласа „ за “, 0 гласа „ срещу “ и 4 гласа „ въздържал се “ правната комисия в Народното събрание одобри механизма за следствие на основния прокурор. Депутатите от " Възраждане " са дали своят вот " въздържал се ", ГЕРБ-СДС желае на следващия ден механизмът да влезе в пленарна зала.

След траяло малко над 4 часа разискване комисията по правни въпроси в Народното събрание одобри на първо четене промени в Наказателно-процесуалния кодекс, с които се планува да бъде въведен механизъм за дейно следствие на основния прокурор и неговите заместници при положение на осъществено закононарушение.

Механизмът е част от промени в Наказателно-процесуалния кодекс, съгласно които мандатът на основния прокурор може да бъде прекратяван не със 17 гласа във Висш съдебен съвет, както в този момент, а единствено с 13 гласа.

Предложения имаха всички партии като се изключи Движение за права и свободи, като водещото бе на Министерския съвет, показано от служебния министър на правораздаването Крум Зарков.

В началото на съвещанието на комисията участваха и основният прокурор Иван Гешев, както и заместниците му Красимира Филипова и Десислава Пиронева. Гешев обаче не разяснява тематиката и не се включи в дебата, защото от през днешния ден е в отпуск по персонални аргументи.

 

Източници: бТВ, " Дневник "

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР