С 14 милиона лева е помогнала държавата на пострадалите от

...
С 14 милиона лева е помогнала държавата на пострадалите от
Коментари Харесай

Отпускат по 16,6 хил. лв. за отнесен от потопа имот в Карлов...

С 14 милиона лв. е помогнала страната на потърпевшите от наводнението села в Карловско. 13 милиона от тях са били единствено за Община Карлово, стана ясно на брифинг на регионалния шеф на Пловдив Ангел Стоев. Очаква се с разпореждане на Министерски съвет да бъдат отпуснати още 3 млн. и 250 хиляди лева за разплащане дейностите на компаниите по разчистването.



Междувременно стана ясно, че публичен съвет, показан от кметовете на потърпевшите села и локални поданици, е решил да разпредели 1,5 млн. от дарителската сметка събрани пари по следния метод: потърпевшите са разграничени на 5 групи. Първа група са тези, чиито къщи не подлежат на възобновяване. Това са девет парцела и всеки един от притежателите ще получи по 16 655 лв.. Втора група са хората с негодни парцели след потопа, само че подлежащи на ремонт. Те ще получат по 8000 лв.. За трета и четвърта група се планува надлежно отпущането по 5666 лева и 3300 лева Засега няма да се отпускат средства за потърпевшите от пета група, които са с наводнени дворове и съборени огради. Целта е по-голяма част от средствата да отидат за най-нуждаещите се сега - хората с разрушени от потопа парцели. Очаква се да бъдат разпределени още 250 хиляди лева от есемеси, които най-вероятно ще отидат за хората за пета група.

Областният шеф посочи още, че дървата, събрани след разчистването на потопените села, са били складирани на стадионите и предоставени на кметовете за разпределяне на локалните поданици. Дървата са безвъзмездни, акцентира Ангел Стоев и добави, че след диалог с министъра на земеделието Явор Гечев са чака тази седмица да бъдат изпратени на място от горското екипи, които да нарежат дървата, а кметът на Община Карлово Емил Кабаиванов би трябвало да ги транспортира до нуждаещите се фамилии. Ако Кабаиванов не се оправи, регионалният съобщи, че е подготвен да му окаже подпомагане.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР