С 14 гласа за и 4 против, без участието на

...
С 14 гласа за и 4 против, без участието на
Коментари Харесай

ВСС прие за допустимо искането за предсрочно освобождаване на Гешев

С 14 гласа " за " и 4 " срещу ", без присъединяване на основния прокурор, Висшият правосъден съвет/ВСС/ одобри, че е възможно настояването за предварително преустановяване на мандата на Иван Гешев. То е по предложение на шестима членове на Прокурорската гилдия и се отнася за тежко нарушаване на служебните отговорности. Обсъждането всъщност и гласуването, съгласно вътрешните правила на кадровиците, би трябвало да бъде в 7-дневен период.

Преди това Иван Гешев изиска отказ на шестимата членове на Висш съдебен съвет, поискали неговото освобождение. Това стана по време на основното съвещание на  съда, на което би трябвало да се вземе решение дали има съображение да преглеждат настояването за предварително преустановяване мандата на основния прокурор заради тежко нарушение на служебните отговорности.

Документът беше импортиран от шестима представители на Прокурорската гилдия. В претекстовете си те записаха, че е неприемливо израелски специалист да взе участие в огледа на мястото на гърмежа до колата на Гешев.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР