С 13 гласа против ВСС отхвърли изслушването на Борислав Сарафов

...
С 13 гласа против ВСС отхвърли изслушването на Борислав Сарафов
Коментари Харесай

ВСС отряза Борислав Сарафов за сигнала със записа на Гешев

С 13 гласа срещу Висш съдебен съвет отхвърли чуването на Борислав Сарафов и заместничките на Иван Гешев поради сигнала със записа.  



Сигналът беше, че основният прокурор е записал члена на съвета Йордан Стоев. Сигналът на Сарафов беше изпратен в съвета предходна седмица. Същият отиде и в прокуратурата. 

Това става единствено минути откакто с 14 гласа " за " кадровият орган реши да гледа настояването за отстраняването на основния прокурор.

Гешев попита в какво качество Висш съдебен съвет вика хора на чуване. В кадровия орган са поканени заместничкиите на Гешев, които би трябвало да обяснят какво се е случило в кабинета на основния прокурор на 15 май, понеделник. Това беше деня, в който той скъса оставката си. Сарафов твърди, а и Гешев го пътвърди, че пред тях е пуснал запис на диалог между  него и Стоев, проверед предния ден. Според Сарафов Гешев бил направил запис, а съгласно Гешев записът бил даден на негова служителка на флашка.

Гешев попита в каква процедура са. Още повече, че имало инспекция в прокуратурата.  Боян Магдалинчев също изрази мнение, че би трябвало да се обясни процедурата.

По този сигнал беше извършен спор предходната седмица. Ние сме в никаква процедура, сподели и Георги Чолаков, шефът на Върховен административен съд. В момента тече спор за процедурата. Гешев заявява, че няма спънки да взе участие в диалог. Зарков посочи, че с интерес би изслушал Сарафов и Гешев. И попита кадровиците в действителност ли мислят, че няма процедура, по която да ги изслушат. Имаме всичкото време на света, добави министърът. Гешев напомни, че откакто в прокуратурата има инспекции, глух следствена загадка. 

Няма проблем да ме изслушате, сподели Гешев.

Снимки: Агнес Методиева 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР