С 125 гласа за депутатите приеха връщането на хартиената бюлетина.

...
С 125 гласа за депутатите приеха връщането на хартиената бюлетина.
Коментари Харесай

ОБЗОР: Депутатите одобриха връщането на хартиената бюлетина, акция “Зима“ стартира в Пловдив

С 125 гласа " за " депутатите одобриха връщането на хартиената бюлетина. Очаквано, решението бе подкрепено единомислещо от ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. Получи и един глас от " Български напредък ", е един от левицата се разгласи срещу. 100 бяха гласовете " срещу ". Нито един народен представител не се въздържа.
Прочетете още

Депутатите утвърдиха и закупуването на нови осем бойни самолета F-16. Решението бе признато с гласовете на ГЕРБ-СДС, някои депутати от " Продължаваме Промяната ", Движение за права и свободи, " Демократична България " и " Български напредък ". Против гласувата депутатите на Българска социалистическа партия и " Възраждане ".

Акция „ Зима “ стартира по пътищата на цялата страната преди дни. Днес пловдивската полиция и ДАИ стартираха взаимни всеобщи инспекции в целия град, с цел да наблюдават дали колите за придвижване са готови в зимни условия.

Асоциация на футболните съдии в България излезе със мнение във връзка краткотрайно отстранените петима рефери. В него се твърди, че Съдийската комисия не е взимала решение за изключването им и решението е взето еднолично. Реферите допълват, че не би трябвало да се трансформират в изкупителна жертва.

Ботев излезе с декларация за решението на БФС да изхвърли пет рефери през вчерашния ден. Както е известно съдии са със спрени права по експлицитното гледище на президента на централата Борислав Михайлов. 

Драмата към изгонените петима съдии по експлицитното гледище Борислав Михайлов продължава с цялостна мощ. След като през днешния ден първо Ботев публично разгласява декларация, че това е половинчато решение, а по-късно и Асоциацията на футболните съдии упрекна БФС, че си измива ръцете със съдиите и Съдийската комисия пусна декларация. 

Главоломно повишаване на цените в магазините се регистрира през последните няколко седмици. По всичко проличава, че все по-малко българи ще могат да си разрешат продукта на трапезата. В Пловдив обстановката е най-тревожна.

Апокалиптичният сюжет за трафика, при който се затваря напълно придвижването на бул. „ Христо Ботев ” и бул. „ Васил Априлов ” поради пробива на Централна гара може и да не се състои.

Остров Адата е един от нешлифованите диаманти на Пловдив. Преди повече от 100 години той е бил измежду обичаните места на пловдивчани, където те са  провеждали събори и пикници край реката.  От десетилетия обаче той е безстопанствен и пустеещ, а внимание за опциите му бе  обърнато едвам през 2019 година, когато той стана част от  апликационната форма за Европейска столица на културата. 

Въпреки това бъдещето на острова още веднъж ще бъде сложено на публичното внимание на пловдивчани от новия му притежател.

Община Пловдив  пуснаха нова социална поръчка за закупуване на техника през 10-милионния заем за „ Чистия въздух ” за  „ Градини и паркова ”.  Както  TrafficNews  писа първата процедура претърпя провал, откакто определената компания победител отхвърли да достави МПС-тата и техниката, като само се подписа контракт за огромен био шредер за 300 хиляди лв..

Новата процедура е за остатъка от парите за 2,8 млн. лв. без Данък добавена стойност, като от предприятието са коригирали листата с нужна техника, както и изискванията по нея.

Делото против компанията „ САРС 12 “, замърсявала северната част на Пловдив с нереглментирано изграняне на боклуци, е предоставено на следовател към Окръжна следствена работа. Причината за това са размера на материали по делото и зародили в действителност затруднения, които занапред подлежат на изясняване.

Век откакто е издигната, постройката на Българска народна банка на ул. " Райко Даскалов ", продължава да вдъхва възприятие на почит и горделивост у пловдивчани, които минават край впечатляващата й фасада. Какво да бъде предназначението на една от най- красивите здания в Пловдив?

Петима майстори на обичайни български занаяти би трябвало да освободят Бакаловата къща, излиза наяве от писмо на Община Пловдив. Причината е, че в границите на огромния план „ По крепостните стени на Филипопол ” там би трябвало да отвори порти информативен център.

Млад предприемач от Велинград е хванат с опиати към среднощ. Иван Златанов /30/ е задържан при акция на Криминална полиция - Пазарджик.  Полицейски патрул е спрял джипа му " БМВ " на пътя сред Велинград и Варвара,  а при обиска у него е намерено пакетче с близо 30 грама кокаин.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР