С 12-та си победа в последните си 15 мача Григор

...
С 12-та си победа в последните си 15 мача Григор
Коментари Харесай

Гришо отстрани корав съперник на старта си в Стокхолм

С 12-та си победа в последните си 15 мача Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на шампионата Intrum Stockholm Open. В първия си дуел от шампионата поставеният под №1 в схемата българин се оправи със 7-5 7-6(5) с костеливия Йежи Янович, който преди няколко години доближи до №14 в международната класация, съобщи Sporta.bg.

Григор изигра следващия си постоянен мач, в който сподели безапелационно сервиране и самообладание във значимите моменти. Водещата ни ракета наниза 9 аса и завоюва 88% от точките си на първи сервис, като през целия мач владееше самодейността.

Българинът бе спокоен и очакваше да му се открие опция, в която да притисне противника. Такава обаче се отвори чак в края на първия сет. В третия гейм Григор изостана с 15-30, само че с безкомпромисно сервиране удържа без да даде повече точка на поляка.

Със седмия си ас в мача и отлична композиция, приключила с форхенд уинър, Димитров завърши деветия гейм на нула и при 5-4 се приближи на един от триумфа в първата част. Янович обаче не се пропука и остана в сета. При 6-5 за нашия обаче някогашният №14 в света беше пречупен. Полякът направи двойна неточност, а от 30-30 сбърка два пъти от форхенд и Григор завърши първия сет след 40 минути.

В самото начало на втората част Янович стигна до първи точки за пробив при 15-40 в третия гейм след бездънен ретур в краката на нашия, който го затрудни съществено. На помощ обаче пристигна сервисът и Димитров удържа. В шестия гейм българинът на собствен ред имаше шансове да пробие, само че гръмотевичния форхенд на Янович го измъкна – 3-3. Последваха по-спокойни геймове за сервиращите, а в десетия нашият бе на две точки от крайната победа при 15-30, само че полякът се задържа в мача – 5-5.

С гейм на нула Димитров си обезпечи най-малко тайбрек и мачът завърши след дълъг гейм. Българинът проби пръв за 4-2, а малко по-късно стигна до три мачбола при 6-3, с цел да затвири при 7:5 точки. На четвъртфиналите Григор излиза против Миша Зверев, който към този момент победи два пъти през сезона – в Ротердам и Монреал.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР