С 11 гласа “за, един “против и 8 “въздържал се

...
С 11 гласа “за, един “против и 8 “въздържал се
Коментари Харесай

Забраняват износа на горива от руски петрол

С 11 гласа “за ”, един “против ” и 8 “въздържал се ” депутатите от енергийна комисия одобриха на първо четене нов закон за използване на дерогацията за закупуването и вноса на петрол и нефтопродукти с генезис от Русия, импортиран от депутати от Движение за права и свободи. Със закона се предлага възбрана за износа на петрол и нефтопродукти, които са създадени от съветски нефт. Предлага се и режим на облагане с Данък добавена стойност и данък, който да подсигурява заплащането на дължимите данъци в къс период.

Според Движение за права и свободи по този начин ще се подсигуряват повече доходи в бюджета и потреблението им за компенсацията на българските жители поради високите цени на горивата. Според служебния вицепремиер Христо Алексиев износът на модифицирани у нас нефтопродукти от съветски нефт е позволен от Европейски Съюз и, в случай че той бъде стеснен, това ще докара до прекъсване на рафинерията на “Лукойл Нефтохим ” в Бургас.

Депутатите одобриха и предлагането на Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия, с което се позволява обезщетения за скъпия ток да получават и компании, които не влагат във ВЕИ и енергийна успеваемост.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР