С 10% ще бъде увеличен бюджетът за туризъм за 2022

...
С 10% ще бъде увеличен бюджетът за туризъм за 2022
Коментари Харесай

ПП ще привлича високоплатежни туристи

С 10% ще бъде повишен бюджетът за туризъм за 2022 година 18 млн. лева са заделени, с цел да се популяризираме като туристическа дестинация.

Това разгласи в изявление за предаването „ Тази неделя “ ръководителят на комисията по туризъм в Народното събрание Елин Димитров (от „ Продължаваме промяната “).

Той посочи, че по-важно от размера на средствата е по какъв начин те ще бъдат изхарчени.

„ Идеята, която изповядваме всички от „ Продължен смяната “ е, че България не е бедна страна, а е безобразно крадена. Ако тези средства бъдат изхарчени по метода, по който би трябвало, а те ще бъдат, резултатът ще бъде доста огромен “, безапелационен е ръководителят на парламентарната комисия по туризъм.

По думите му е значимо да притеглим високоплатежни туристи.

„ На нас не ни трябват 500 хиляди туристи с едно евро облага. Ние търсим напълно разнообразни туристи. Рекламата ще бъде цифрова ще бъде направена по метод, който е новаторски “, добави Димитров.

Той посочи, че комисията има доста добра връзка с министъра на туризма Христо Проданов (БСП) и дружно с него ще преценяват коя реклама ще е най-ефективна.

Предстои да се потърси вид визите за съветските туристи да отпаднат или най-малко цената им да бъде понижена, сподели още ръководителят на комисията по туризъм.

Димитров разгласи, че ще бъде направен нов Закон за туризма, който ще планува и туристическа полиция.

ТЕМА преди 35 минути 1861 преди 1 ден 18407 преди 2 дни 3242
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР