С 10% по-високи заплати предлагат хотелиерите по морето за предстоящия

...
С 10% по-високи заплати предлагат хотелиерите по морето за предстоящия
Коментари Харесай

Хотелиери по морето вдигнаха с 10% заплатите за сезон 2018

С 10% по-високи заплати оферират хотелиерите по морето за идния нов сезон. Това стана ясно на профилираната трудова борса “Готови за работа”в сферата на туризма, която обичайно се провежда от Бюрото по труда във Варна. Вече никой не наема хора в сектора на минимална заплата, уточни шефът на Регионалната работа по заетостта Божидар Михайлов.
 Студенти от Медицинския университет с интерес към офертите за рехабилитатори в СПА-центровете по морето Студенти от Медицинския университет с интерес към офертите за рехабилитатори в СПА-центровете по морето
Възнагражденията за камериерки, пиколо, помощници в кухнята потеглят от 550-600 лева, като се оферират доста обществени пакети към тях и бонуси. Администратори на рецепция, сервитьори и бармани стартират със 750 лева, в случай че дават отговор на условията за притежаване на най-малко два езика-руски и немски, а към този момент и на румънски. Заплатите на основни готвачи обичайно са най-високи и стигат 3000 лева, а на високите равнища и звезди -до 4000-5000 лева Усилено се търсят масажисти, рехабилитатори и кинезитерапевти с опит и дипломи за СПА-центровете по морето, като предлаганите хонорари са сред 1000-1300 лева на месец.

Български медиатори за работа у нас и в чужбина набират спомагателен личен състав за речни круизни кораби, където заплащането потегля от 1000 евро нагоре, а за 4- и 5-звездни хотели в Кипър и Австрия -от 1500 лева

Дефицитът на фрагменти по морето и за идния сезон ще се компенсира с наемане на работна ръка от Молдова и Украйна. Средното заплащане за непознатите фрагменти е 250 $, колкото е най-високата заплата в родината им. Внос на личен състав извън не е решение на проблема-това е все едно да лекуваш възрастен човек с витамин С, разясниха специалисти на трудовия пазар.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР