С 10 на сто повече са приходите, събрани от Националната

...
С 10 на сто повече са приходите, събрани от Националната
Коментари Харесай

Повече пари събрани от осигуровки

С 10 на 100 повече са приходите, събрани от Националната организация за приходите (НАП) за централния бюджет през 2022 година по отношение на 2021 година
 
" Годината беше сложна, само че с позитивни резултати ", сподели в изявление за Българска телеграфна агенция изпълнителният шеф на Агенцията Борис Михайлов.
 
По думите му събраните доходи от Национална агенция за приходите са в размер на над 18 милиарда лв.. Събраната сума от наложителни осигурителни вноски е над 13 милиарда лв., което е с съвсем 14 % повече по отношение на 2021 година.

На 9 юли, след влизането в действие на Закона за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на България (ЗИД на ЗДБРБ) за 2022 година, бе въведена антикризисната мярка в помощ на физически лица при зареждане на гориво.

От по кое време ще подаваме данъчните заявления

За задачата бензиностанциите правеха отстъпката от 25 стотинки на литър/кг, а Национална агенция за приходите по нормативно избран ред възвръща средствата на бензиностанциите за предоставената отплата. Отпуснатите средства от бюджета са в размер на 188 млн. лева, като досега е изплатена отплата на 581 компании за извънредно разпространяване на горива, изясни Михайлов.
 istock istock
През 2022 година започва напълно обновеният Портал за електронни услуги на Национална агенция за приходите. Той е създаден в полза на потребителите, като им дава повече благоприятни условия, по-интуитивна навигация, елементарен достъп до информацията за всяка една услуга и спомагателни функционалности, разяснява изпълнителният шеф на приходната организация.
 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР