С 10% да се намалят случаите на мозъчен инсулт в

...
С 10% да се намалят случаите на мозъчен инсулт в
Коментари Харесай

Здравното министерство си постави цел: С 10% да се намалят инсултите

С 10% да се понижат случаите на мозъчен инсулт в България . Тази цел си сложиха от Министерството на здравеопазването. В сряда в постройката на ведомството бе подписана декларация за осъществяване на европейския проект за битка с инсулта. Бе показана и самодейността - игра , целяща да научи децата от най-ранна възраст да виждат и алармират за признаци на инсулт.

" За страдание България е на едно от първите места по заболеваемост и смъртност от мозъчен инсулт . През август група от специалисти създаде народен проект за битка с инсулта. Целта е да се покрият всички стъпки - от предварителната защита, през профилактиката и лекуването ", сподели заместник-министърът на опазването на здравето Тома Томов.
 България е рекордьор за смъртност от инсулт две десетилетия
България е рекордьор за смъртност от инсулт две десетилетия

Първите четири часа са решаващи

Целта в дълготраен проект, с изключение на да се понижат с 10% случаите на инсулт, е да се сътвори работеща система, която да обгрижва пациента във всички стадии на болестта.

" За първи път от доста години Министерството на здравеопазването се ангажира да направи стратегия за профилактика и лекуване на инсулта във всичките етапи на заболяването . За страдание България е преди всичко по заболеваемост и смъртност. От Българското сдружение по неврология положихме доста старания да въведем всеобщо лекуване по метода на тромболиза, " нова " методология за България, само че прилагаща се от 20 години на Запад ", сподели на собствен ред неврологът акад. Иван Миланов .
 В Германия сътвориха апарат, който предизвестява за инфаркт и инсулт
В Германия сътвориха апарат, който предизвестява за инфаркт и инсулт

Диагностиката е безконтактна...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР