С 1,5 млрд. лева са се увеличили инвестициите през миналата

...
С 1,5 млрд. лева са се увеличили инвестициите през миналата
Коментари Харесай

Близо 7 млрд. лева са били чуждите инвестиции у нас през 2023 г.

С 1,5 милиарда лв. са се нараснали вложенията през предходната година. За цялата 2023 година директните задгранични вложения са рекордни и са общо близо 7 милиарда лв.. Това е растеж от над 28% по отношение на миналата 2022 година. Това разгласи зам.-министърът на стопанската система и промишлеността Ивайло Шотев, който взе участие на среща в Университета за хранителни технологии (УХТ) в Пловдив, взаимно с министъра на нововъведенията и растежа Милена Стойчева, компании от Тракия икономическа зона (ТИЗ) и представители на висши учебни заведения в града.

На срещата бе разисквано по какъв начин да се преодолее разликата сред мисленето и разбирането за развиването на една просветителна и научна организация и какъв е темпът на развиване и провокациите пред бизнеса у нас.

Работим за по-добра връзка сред страната, бизнеса и образованието, за гарантирането на предвидима среда, в която фирмите да се развиват, уточни заместник-министърът на стопанската система.

Той посочи, че е значима противоположната връзка от бизнеса, с цел да са ясни какви са проблемите и провокациите пред него. По думите му не е належащо да се влага в големи бази в самите университети, където да се образоват експертите.

Достатъчно е те да вървят на място в предприятия и фабрики, които имат най-качественото и съвременно съоръжение, акцентира Шотев.

Той посочи, че министерството на стопанската система и промишлеността работи с бизнеса, като оказва помощ за развиването на стопански зони и паркове, където те да имат достъп до готови терени и подкрепя фирмите при изследването на евентуален сътрудник и в търсенето на нови пазари и контакти.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР