С 1 100 000 лева това лято в Монтана са

...
С 1 100 000 лева това лято в Монтана са
Коментари Харесай

С над 1 млн. лв. ремонтираха основни улици и паркинги в Монтана /снимки/

С 1 100 000 лв. това лято в Монтана са ремонтирани съществени улици и паркинги. Подмяната на водопровода, новите настилки, маркировка и разграничителна ограда на най-натоварената част от бул. „ Христо Ботев” е коствала 700 000 лева На половин километровата права са обособени и два паркинга с общо 100 места за коли.
След съвсем 30-годишно отсрочване е асфалтирано и пространството пред блок 18 в жк ”Младост”. Занапред живеещите там ще могат да отиват на работа без да си носят аварийни обувки, с които да минават през лепкавата тиня към блока.
„ Особено зимата, пролетта, есента, при дъждовете беше доста мъчно. Намислили сме да си купим декоративни беседки, пейки и ще стане още по-красиво”, споделя Райка Димитрова, която е от първите нанесли се в блока.
Сега тя и съседите ѝ чакат общината да обезпечи и осветяване за региона. От общината се надяват новите места за паркиране да спасят от експанзията на колите зелените площи.
„ Това лавинообразно качване на колите в зелените площи е голям проблем, тъй като съвсем всяко семейство има по две и по три коли, които са нахвърляни и по зелените площи и където им видят очите. На това нещо ще бъде поставена точка. Да видя коя ще е повода в този момент да спираш в зелената площ”, съобщи кметът Златко Живков
Основно е ремонтирана и улица „ Стефан Стамболов”, където се намира Дневният дом за деца и младежи с увреждания. Подменен е водопроводът, както и отклоненията към парцелите на хората, преасфалтирано е, изкърпени са и пет паркинга и околоблокови пространства. Вложените средства са 424 000 лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР