РЗИ-Варна провери заведението, в което 14 души се заразиха със

...
РЗИ-Варна провери заведението, в което 14 души се заразиха със
Коментари Харесай

РЗИ-Варна провери заведението, в което 14 души се заразиха със салмонела. Документите са изрядни

РЗИ-Варна ревизира заведението, в което 14 души се заразиха със салмонела. Документите са изрядни, оповестява Българска национална телевизия.

То се намира във варненския курорт " Св. Св. Константин и Елена ". Здравните книжки на личния състав на ресторанта са изрядни, хигиената е на равнище, регистрират от РЗИ. В момента заведението е затворено за цялостна стерилизация, след което ще продължи да работи.

14 души са със салмонела, яли бяла риба в заведение в " Св. св. Константин и Елена "

" Трудно може да се каже дали има инфектирани от личния състав, те не се хранят в заведението. При инспекцията се откри, че са с постоянни здравни книжки и нямат недоволства. Отстранени са от работата и ще се върнат на работните си места откакто показват два негативни резултата. Човек може елементарно да се болести. Това е зооноза, която се предава от домашни и диви животни, от птици. Трябва да имаме добра хигиена, тъй като може посредством ръце, неприятна хигиена или инфектирана храна, да се заразим ", сподели Анка Баева от РЗИ - Варна.

Заразените клиенти на заведението са в приблизително тежко положение. Всички са настанени в инфекциозно поделение като се изключи един, който е отказал да бъде приет в болница.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР