РЗИ – Стара Загора продължава да осъществява засилен контрол на

...
РЗИ – Стара Загора продължава да осъществява засилен контрол на
Коментари Харесай

Качеството на водата в Стара Загора отговаря на необходимите изисквания

РЗИ – Стара Загора продължава да реализира засилен надзор на качеството на водата, предопределена за питейно-битови цели в град Стара Загора, като прави пробонабиране от крана на потребителя, според условията на Наредба № 9.

На 08.11.2022 година чиновници на РЗИ – Стара Загора направиха пробонабиране от 5 пункта, ситуирани в разнообразни зони на регионалния град, по отношение на продължаващите строително-ремонтни действия, изпълнявани от „ Водоснабдяване и канализация “ ЕООД – Стара Загора по водоснабдителната мрежа на територията на града.

Резултатите от направените анализи не демонстрираха отклонения от условията, според Наредба № 9 от 16 март 2001 година за качеството на водата, предопределена за питейно-битови цели.

В осъществяване на предписаните ограничения от РЗИ – Стара Загора, „ Водоснабдяване и канализация “ ЕООД – Стара Загора даде данни за осъществен мониторинг на питейната вода в 13 пункта на територията на град Стара Загора на 7 и 14 ноември Резултатите от направените анализи не демонстрираха отклонения от условията, според Наредба № 9 от 16 март 2001 година за качеството на водата, предопределена за питейно-битови цели.

Броят на пробите неведнъж надвишава заложените в мониторинговата стратегия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР