Ryzen и Athlon 7020 C ще се появят първо в

...
Ryzen и Athlon 7020 C ще се появят първо в
Коментари Харесай

Излизат 6-нм мобилни процесори Ryzen и Athlon за хромбуци


Ryzen и Athlon 7020 C ще се появят първо в енергоспестяващи хромбуци от Asus и Dell
(снимка: AMD)

AMD об яви нова гама процесори Ryzen и Athlon 7020 C серия, особено проектирани да обезпечат увеличена продуктивност и функционалност на мобилните хромбук компютри .

С тактови честоти до 4,3 GHz, до четири ядра и осем влакна, построени върху потвърдилата се архитектура „ Zen 2 ” и снабдени с мощна интегрирана графика AMD RDNA 2, тези чипове ще дадат на потребителите на хромбуци мечтаната работливост за офис приложения,  видеоконференции, образование и стрийминг.

Чиповете са създадени по усъвършенствана 6-нм технология и имат отлична енергийна успеваемост с до 19,5 часа предстоящ живот на батерията с моделите Athlon Silver 7120C и до 17 часа с Ryzen 3 7320C, твърди AMD.

„ Нашите процесори Ryzen 7020 C серия не престават да подвигат летвата на продуктивността за ежедневните Chromebook преносими компютри ”, съобщи Джейсън Банта, корпоративен вицепрезидент и общоприет управител на поделението Клиентски OEM компютри, AMD.
още по темата
По неговите думи, от новите процесори могат да се възползват както студенти, работещи с приложения за образование, по този начин и експерти, които се нуждаят от рационализирано изчислително решение за работливост.

Ryzen 3 7320C обезпечава 1,6 пъти по-висока междинна продуктивност при тествани работни натоварвания на хромбук преносими компютри спрямо Ryzen моделите от предходното потомство и дава 15% преимущество в продуктивността по отношение на конкуренцията с до 3,5 часа по-дълъг живот на батерията, съгласно AMD.

Athlon Silver 7120C предлага 1,8 пъти по-високо приблизително нарастване на продуктивността спрямо конкурентна машина, основана на ARM чип, сочат тестванията на AMD.

Съвременните функционалности и съгласуваност включват високоскоростна LPDDR5 памет и съгласуемост с новите безжични технологии като Wi-Fi 6 и Bluetooth 5.2. Интегрираната Radeon 610M графика също поддържа до три външни 4K екрана за поточно предаване с висока разграничителна дарба.

„ Впечатлени сме от комбинацията от сурова мощ и успеваемост, които AMD внесоха в разнообразни Chromebook компютри ”, сподели Джон Соломон, вицепрезидент и общоприет управител на ChromeOS в Гугъл.

Хромбуци с процесори Ryzen и Athlon 7020 C серия се чакат на пазара от световни OEM сътрудници на AMD, в това число Asus и Dell, от второто тримесечие на 2023 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР