Рюте заяви, че 26 страни от ЕС са съгласни да

...
Рюте заяви, че 26 страни от ЕС са съгласни да
Коментари Харесай

Унгария блокира 50 млрд. евро за Украйна от ЕС

Рюте съобщи, че 26 страни от Европейски Съюз са съгласни да дават на Украйна парите до 2027 година Но Унгария е срещу това решение, което изисква единогласие.

 

" Все още имаме малко време, Украйна няма да остане без пари през идващите няколко седмици, сподели Рюте пред кореспонденти на излизане от договарянията. Ние се споразумяхме с 26-те страни. Виктор Орбан от Унгария към момента не съумя да направи това. Уверен съм, че можем да реализираме договорка при започване на идната година. Мислим, че това ще се случи в края на януари ", уточни нидерландският министър председател.

 

Той добави, че ще има друга среща на върха за реализиране на договорката.

 

Припомняме, че в четвъртък след траялата към три часа полемика сред водачите на Европейски Съюз по отношение на присъединението на Украйна към блока, немският федерален канцлер Олаф Шолц предложил на Виктор Орбан да излезе на открито при гласуването. Политическият финт на немския водач убеди унгарския министър председател да се откаже от ветото си върху разширението на Европейски Съюз.

 

Идеята разреши на 26-те водачи на Европейски Съюз, които останаха, да одобрят пътя на Украйна към присъединение с нужното единогласие - което съгласно разпоредбите на Европейски Съюз се извършва и в случай че един водач отсъства - до момента в който Орбан към момента може да каже, че не е дал своя вот в поддръжка.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР