Рязкото покачване на килограми не е никак приятно, особено за

...
Рязкото покачване на килограми не е никак приятно, особено за
Коментари Харесай

6 причини за рязко напълняване

Рязкото повишаване на килограми не е по никакъв начин прелестно, изключително за дамите, които толкоз желаят да имат съвършена фигура. За това положение могат да бъдат отговорни разнообразни фактори, освен метода на хранене. Може да спазвате диета, само че отново да не можете да отслабнете. Защо се получава по този начин? Ето няколко аргументи за внезапно напълняване!
Твърде ниска сензитивност към инсулин – в случай че имате прекомерно високи равнища на инсулин в кръвта, а чувствителността на клетките към него да бъдат прекомерно ниска. Това би попречило да свалите непотребните килогами каквото и да вършиме. При това положение не се изразходват въглехидрати, а се натрупа мастна тъкан. Това лишава силата и пречи на отслабването.
 Вижте какво ни кара да пълнеем (освен храната)? Вижте какво ни кара да пълнеем (освен храната)?
Прекаляването с храната и неналичието на придвижване са главните аргументи за затлъстяването, само че се оказва, че те не са единствените. Проучвани...
Хипотиреоидизъм – това положение е налице, когато функционалността на щитовидната жлеза е нарушена. При него метаболизмът се забавя, храната се обработва доста мъчно и в тялото настъпват неочаквани промени, включително и повишаване на тежестта.
Постоянен стрес – неналичието на сън и успокоение води до стресиране на организма. Освен че поради това непрекъснато посягате към ледник, в тялото се получава хормонален дисбаланс, който води до повишаване на килограми. Натрупването на хормона на напрежението в организма забавя метаболизма и предизвиква трупане на мастна тъкан в региона на корема и талията. Това води до образуването на паласки. Постоянното напрежение пък лишава качествения ви сън, по тази причина е добре да опитате да го прогоните.
Лекарства срещу алергия – в случай че страдате от алергия и пиете медикаменти за нея, те могат да повлияят отрицателно върху килограмите ви. Обърнете внимание на страничните резултати и в случай че те са причина за напълняването ви, може би би трябвало да ги промените.
Не слушате тялото си – значимо е да се храните толкоз, колкото тялото предпочитание, а не вие. Не се стремете постоянно да изяждате и последната хапка, единствено и единствено да не остава в чинията. Слушайте тялото си и хапвайте толкоз, едвам утолите глада си. Освен това е добре да намалите размера на чиниите, а оттова и на порциите. Наблягайте на плодове и зеленчуци, а не на готовите бързи храни. Следете и калориите, които приемате всекидневно, тъй като може да са повече, в сравнение с би трябвало.
 Истинската причина да започнете да пълнеете с възрастта Истинската причина да започнете да пълнеете с възрастта
Вероятно всички сме чували, че когато навършим 40 години, тежестта стартира надали не автоматизирано да се усилва поради необяснимата си...
Освен това, може да хапвате потребни артикули, само че в несъразмерни количества, което също няма да ви помогне да отслабнете. Не би трябвало да се прекалява с храната, била тя и най-полезната. Съобразете се с този факт.
Не ядете в точното време – може би работите до късно или вършите други задължения, които не ви разрешават да закусвате, обядвате и вечеряте в рационалното време за това. Дори да хапвате здравословни артикули, в случай че това се случва тъкмо преди лягане, в късен час, забравете за отслабването. Ако пропускате закуската – също.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР