Рязкото нарастване на популярността на криптовалутите привлече значителен брой участници

...
Рязкото нарастване на популярността на криптовалутите привлече значителен брой участници
Коментари Харесай

6 милиардера са натрупали богатството си благодарение на Биткойн

Рязкото повишаване на известността на криптовалутите притегли забележителен брой участници на крипто пазара, а някои от тези вложители означиха удивително нарастване на благосъстоянието си. 

Неотдавна основаната в Лондон капиталова консултантска компания Henley & Partners извърши разбор на вложителите в криптовалути.

Според отчета на Henley & Partners за крипто благосъстоянието сега в света има 425 милиона души, които вземат участие в бранша на крипто вложенията.

В отчета обаче се показва, че единствено 88,200 лица имат криптовалута на стойност най-малко $1 милион, което съставлява по-малко от 1% от общия брой крипто потребителите.

От тях почти 40,500 лица са имали вложения в Биткойн. Освен това отчетът разкри, че 182 лица са имали над $100 милиона в криптовалути, като 78 от тях са имали BTC в портфейла си. Освен това има 22 крипто вложители с благосъстояние, надхвърлящо $1 милиард, като шест от тези 22 лица са натрупали благосъстоянието си посредством вложения в Биткойн.

Струва си да се означи, че в отчета на Henley & Partners не се разкрива самоличността на заможните лица.

Що се отнася до приемането на криптовалути в международен мащаб, “ ” класира Сингапур преди всичко с резултат 50.2 от 60, което се равнява на 83.76%.  

Швейцария си обезпечи второто място с резултат от 78.17%, а Обединените арабски емирства се подредиха на трето място със 76.17%. Хонконг се класира на четвърто място със 76 %, следван от Съединени американски щати на пето място с резултат 73.83 % и Австралия на шесто място със 71.83 %.

Разсъждавайки върху отчета, основният изпълнителен шеф на Henley & Partners, доктор Юрг Щефен, разяснява:  

Източник: CNBC

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР