Рязката промяна в температурите е рисков фактор за хората с

...
Рязката промяна в температурите е рисков фактор за хората с
Коментари Харесай

Внимание, високите температури са особено опасни за тези хора

Рязката смяна в температурите е рисков фактор за хората с неврологични или психологични болести. Това мнение показаха пред Българска телеграфна агенция доцент Десислава Богданова, шеф на Клиниката по невродегенеративни и периферно нервни болести към столичната болница "Свети Наум " и проф. Вихра Миланова, шеф на Клиниката по психиатрия в Александровска болница, представени от .

При огромна част от пациентите с неврологични болести положението им се утежнява заради неспособност за адаптиране, сподели доцент Богданова.

В поредицата от горещи дни даже здравите хора стават по-агресивни, по-нетърпеливи и по-нетолерантни, уточни проф. Миланова.

По думите ѝ, в мощни горещини те не би трябвало да имат огромни упования и да си слагат нереалистични цели . Пациентите с психологични болести също реагират остро при внезапните смени на времето и на високите температури, като някои стават нападателни, други мързеливи, изясни проф. Миланова.

Вижте кои са останалите рискови групи в нашата изложба:
 Хората, за които внезапната смяна в температурите е рисков фактор  Хората, за които внезапната смяна в температурите е рисков фактор  Хората, за които внезапната смяна в температурите е рисков фактор  Хората, за които внезапната смяна в температурите е рисков фактор
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР