Рязък спад на доверието към правителството, премиера и управляващото мнозинство,

...
Рязък спад на доверието към правителството, премиера и управляващото мнозинство,
Коментари Харесай

Алфа Рисърч отчете рязък спад на доверието към правителството и премиера

Рязък спад на доверието към държавното управление, премиера и ръководещото болшинство, задълбочил се още повече след обществените раздори сред съдружните сътрудници, демонстрират данни от национално представително изследване на " Алфа Рисърч ". То е извършено в интервала 8 – 14 април 2022 година, измежду 1037 пълнолетни жители от цялата страна и е реализирано със лични средства.

Резултатите от изследването обрисуват изострена поляризация в обществено-политическите настройки на българите и мощна динамичност в отношението към основни политически играчи. Преобладаващо песимистични са упованията, че кабинетът ще успее да овладее настоящите рецесии, заем на доверие в битката с корупцията и правосъдната промяна. В електорален проект се регистрира отлив на поддръжка за партии от ръководещата коалиция, консолидация измежду последователите на ГЕРБ и готовност на коренен избор. Във външнополитически аспект се наблюдава изострено внимание към войната в Украйна, възходящо отрицание за съветския президент Владимир Путин и публичен консенсус за евроатлантическата политическа ориентировка на страната.

Проучването записва спад в утвърждението (от 35% на 19%) и внезапен скок (от 23% до 48%) в неодобрението за активността на кабинета " Петков "   за интервала февруари - април 2022г. Същата наклонност е налице и в рейтинга на премиера: позитивните оценки спадат от 39% на 23%, а негативните нарастват от 21% до 48%. 

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР