Ряпата е зеленчук, който вирее добре в нашите географски ширини,

...
Ряпата е зеленчук, който вирее добре в нашите географски ширини,
Коментари Харесай

Защо е полезно да ядем ряпа?

Ряпата е зарзават, който вирее добре в нашите географски ширини, както зелето и репичките. Тази нискокалорична просвета има набор от потребни свойства и това я прави необятно прилагана в хранителната промишленост. Много постоянно в заведенията за здравословно хранене, може да срещнете салата с настъргана ряпа.

За първи път този зарзават се появява в Афганистан и Южна Европа, а от там и по целия свят. Foodpanda, споделя за потребните свойства на ряпата. Ряпата съдържа набор от микроклетки, органични киселини, въглехидрати, флавоноиди, протеини и стероли.

Семената на ряпа са наситени с есенциални и мазни масла, линоленова и линолова киселина. Ряпата е богата на витамин С, който е виновен за целостта на стените на кръвоносните съдове и възстановяване на проце на храносмилане.

Кореноплодните култури имат противовъзпалителни, антисептични и диуретични свойства, които разрешават да се отстранен инфекциите и да се укрепи защитната преграда на организма.

Сокът от ряпа се ползва като успокоително средство, способно да възстановява процесите на централната нервна система. Варената ряпа, е потребна за слагане на компрес върху заболели места на тялото. Растителността разрешава да се възстановяват сърдечно-съдовите функционалности, да се успокои сърцето, а също и да се укрепи имунната система на индивида.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР