Ryanair ще расте още по-бързо в случай на икономически спад

...
Ryanair ще расте още по-бързо в случай на икономически спад
Коментари Харесай

Шефът на Ryanair предрече силен зимен сезон

Ryanair ще пораства още по-бързо при положение на стопански спад в Обединеното кралство. Хората ще продължат да летят по време на криза, само че ще изберат нискотарифни самолетни компании като Ryanair.

На това мнение е шефът на компанията Майкъл О'Лиъри. Той сподели още, че чака мощен зимен сезон.

По думите на О'Лиъри, по-добрите резултати ще се дължат на това, че съперниците - като British Airways - са понижили потенциала си, оповестява BBC.

Банката на Англия предвижда, че стопанската система на Обединеното кралство ще изпадне в криза по-късно тази година. Това се случва, когато стопанската система се свие за два поредни интервала от три месеца.

Дълбока криза в Обединеното кралство или енергийна рецесия сигурно ще повлияе на общото търсене, само че в границите на това - както се случи през последните четири или пет рецесии - виждате хора, които се пренасочват от високотарифните самолетни компании като BA и Easyjet към нискотарифни самолетни компании като Ryanair, разсъждава О'Лиъри.

Ryanair ще може да поддържа цените на билетите по-ниски от другите самолетни компании заради тактиката си за хеджиране на горивото - когато самолетната компания се съгласява да закупува нефт в бъдеще на авансово избрана цена.

Въпреки това О'Лиъри подсети това, което неотдавна сподели - че супер евтини билети от 10 евро няма да са вероятни в близко бъдеще, защото растящите разноски за гориво покачват междинната цена на самолетната компания от към 40 евро (£33,75) предходната година до почти 50 евро през идващите пет години.
 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР