Ryanair предупреди, че очаква по-малко пътници от досегашната си прогноза

...
Коментари Харесай

Ryanair очаква по-слаби резултати заради бавната ваксинация в Европа

Ryanair предизвести, че чака по-малко пасажери от досегашната си прогноза за идната година. Ирландският транспортьор планува също, че мъчно би могъл да се върне към регулярните си облаги поради забавянето на имунизациите в Европа. Нискобюджетната самолетна компания счита, че затварянията и възбраните за пътешестване несъмнено са се отразили на туризма към Великден и чака забавяне на летния сезон, който в естествени условия стартира след празника. Източник на Financial Times от компанията съобщи, че на този стадий е невероятно да се направи прогноза за 2022 година, само че несъмнено има някакъв оптимизъм да не завършат на загуба.

Анализатори на Bloomberg чакат облагата след налози да е 277 млн. евро, само че от Ryanair настояват, че това число е прекомерно оптимистично. Само две седмици по-рано основният изпълнителен шеф Майкъл О`Лиъри предсказа мощен летен сезон в Европа и изрази увереността си, че до юни авиопревозвачът ще лети с 80% от потенциала си.

При всички случаи се чака Ryanair да излезе от пандемията като победител в европейската авиация поради ниските си базови цени. Кога ще е това обаче не се знае на фона на възходящите инфектирани с ковид в Европа и рестриктивните мерки за пътешестване, които към момента са в действие.

Властите на Англия започнаха деликатен метод при отварянето на границите си. Тази седмица министър-председателят Борис Джонсън предизвести жителите да не бързат при запазването на летни почивки на този стадий. Марк Симпсън, анализатор на Goodboy, заяви пред Financial Times, че несигурността на управляващите по отношение на рестриктивните мерки за пътешестване води до безспорен безпорядък за авиотранспорта. Части от страните в Европа също са затворили границите си, други са затворили заведения поради възходящите болни.

Това кара множеството самолетни компании да са внимателни в прогнозите си за лятото. Главният изпълнителен шеф на British Airways сподели във вторник, че ще изчака да получи още насоки от английските управляващи, преди да утвърди графиците за хвърчене.

Ryanair чака загуби сред 800 и 850 млн. евро за финансовата година, завършваща през март 2021 година, малко по-добре от предстоящите 850 - 950 млн. През миналата година компанията обслужи 27.5 млн. пасажери в съпоставяне със 149 млн. в годината преди настъпването на пандемията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР