Ryanair очаква цените на билетите й да продължат да намаляват,

...
Ryanair очаква цените на билетите й да продължат да намаляват,
Коментари Харесай

Страхотна икономическа новина от Ryanair за всички пътуващи!

Ryanair чака цените на билетите й да продължат да понижават, макар че спадът не беше толкоз огромен предходната година, оповестява Военновъздушни сили. Ирландската компания счита, че цените ще намалеят с 5 до 7% в 12-те месеца до март 2018 година, частично поради слабия паунд. Предишната финансова година те понижиха с 13%. Въпреки по-ниските цени, Ryanair разгласи рекордна чиста облага от 1.32 милиарда евро с помощта на нараствания брой пасажери.

Компанията обаче предизвести, че брекзит и страхът от терористични офанзиви остават провокации. Цената на акциите на компанията, която понижа с 1.5%, до 17.75 евро при започване на търговията в Лондон, тази година се е нараснала с една пета.

Ryanair, която прави 1800 полета дневно в 33 страни, отдава по-ниските цени на продължаващата конкуренция измежду европейските авиопревозвачи и слабия паунд след гласуването за брекзит.

Паундът загуби към 16% от цената си по отношение на $ след юни предходната година, което значи, че билетите, продавани от самолетната компания в паунди, костват по-малко в евро - валутата, в която тя афишира резултатите си.

В същото време обаче броят на пасажерите е повишен с 13% в годината до края на март 2017 година Компанията заяви още, че е претърпяла пордица от „ събития, свързани със сигурността “, в европейски градове, които също са я предиздвикали да понижи цените.

Печалбата й от 1.32 милиарда евро през 2017 година е в долния завършек на прогнозите за облага сред 1.3 и 1.35 милиарда евро, само че въпреки всичко дава отговор на упованията. Приходите са нарастнали с 2% - от 6.54 милиарда евро до 6.65 милиарда евро.

Въпреки по-ниските цени, Ryanair заяви, че броят на излитанията в точния момент е намалял от 90 на 88% поради дефицита на авиодиспечери и стачките, както и поради неприятното време.

„ Само през март поредност от неоправдани стачки станаха причина за анулацията на съвсем 560 полета на Ryanair и загубата на над 100 000 потребителски резервации “, осведоми компанията.

Ryanair, която защитаваше оставането на Англия в Европейски Съюз, счита, че „ корав брекзит “, при който Англия напуща съюза без комерсиално съглашение, е забележителен риск, който може да наруши полетите й.

Поради това компанията ще продължи да уголемява потенциала си на други места в Европа, с цел да капитализира „ многочислените благоприятни условия за напредък “ отвън Англия.

Въпреки актуалните провокации, Ryanair предвижда „ внимателно “ напредък от 8% през 2018 година

Източник: profit.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР