Рядко стигат до антибиотици и противовъзпалителни средстваЕфектът е най-видим при

...
Рядко стигат до антибиотици и противовъзпалителни средстваЕфектът е най-видим при
Коментари Харесай

Д-р Василка Юрукова: Често боледуващите деца се повлияват добре от хомеопатия

Рядко стигат до антибиотици и противовъзпалителни средства
Ефектът е най-видим при увеличена “трета ” сливица

Ковид не е единствената вирусна зараза, колкото и да е обсебила вниманието ни към този момент трета година. Често тя се съчетава с грипни и други парагрипни вируси. Но по-важното е, че без значение от това какви са вирусите, хомеопатичните медикаменти могат да оказват помощ за лекуване на признаците, твърди доктор Василка Юрукова от Пловдив, хомеопат и експерт по вътрешни заболявания, интернационален учител и създател на книги за хомеопатия. Най-честите аргументи за консултация с доктор при децата са повтарящи се инфекции, които през есенно-зимния сезон се демонстрират с по-голяма периодичност, на всеки 2-3 седмици. Има ли място хомеопатията при лекуването на постоянно боледуващи деца?

“Родителите, които идват при нас, са родители на доста постоянно боледуващи деца, които потеглят на детска ясла или детска градина. Освен напрежението от новата обстановка, за тях всички инфекции са нови и вършат тежки затруднения - гнойни ангини, рецидивиращи ушни инфекции, изострен катарален отит, бронхити, бронхиолити, даже бронхиална астма - споделя доктор Юрукова. - Хомеопатията работи добре при всички остри вирусни инфекции. Едно от най-ценните є качества е, че тя може да помогне при рецидивиращи и хронични болести. ”

“В моята над 20-годишна процедура постоянно се срещам с едно и също недоволство от родителите на моите дребни пациенти. Детето боледува доста постоянно, налагало се е да приема над 4-6 антибиотични курса годишно, а всички търсят най-щадящото и ефикасно лекуване без странични резултати. И това е хомеопатията. 

Най-честите болести, които лекуваме с хомеопатия в детска възраст, са увеличена “трета ” сливица, рецидивиращи хреми, синузити, ангини и ушни инфекции, рецидивиращи бронхити, кожни и дихателни алергии, в това число бронхиална астма. При всички мои пациенти хомеопатията дава извънредно добър резултат, който се удостоверява и от множеството медицински изследвания, които съществуват по тематиката ”, разяснява доктор Василка Юрукова.

Най-всеобхватното досега здравно изследване е EPI3, извършено във Франция измежду 825 общопрактикуващи лекари и 8559 техни пациенти. То демонстрира, че при идентични здравни резултати пациентите, лекувани с хомеопатия от инфекции на горните дихателни пътища, одобряват с 57% по-малко антибиотици и с 46% по-малко температуропонижаващи и противовъзпалителни средства.

Рандомизирано следено пилотно изследване пък съпоставя успеваемостта на хомеопатия и стандартна терапия при изострен междинен отит. 

Резултатите демонстрират, че подобрението на признаците е по-бързо в групата, на която е предлагана самостоятелна хомеопатична терапия. В стандартната група са предписани антибиотици при 97,5% от случаите, а в хомеопатичната не се е наложил банкет на антибиотик.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР