Рядко срещано торнадо удари вчера Югоизточна Чехия, като според спасителните

...
Рядко срещано торнадо удари вчера Югоизточна Чехия, като според спасителните
Коментари Харесай

Рядко срещано торнадо взе жертви в Чехия

Рядко срещано торнадо удари през вчерашния ден Югоизточна Чехия, като съгласно избавителните служби е взело жертви и е нанесло съществени материални вреди, предадоха ДПА и ТАСС.

Близо 150 души може да са ранени, съгласно първични данни на противопожарната работа. " Мога да потвърдя, че има жертви, само че към този момент не знаем точния им брой ", сподели пред публицисти говорителката на Обединената работа на спасителите и пожарникарите на Чехия Гедвига Кропачкова, представена от ТАСС, съобщи Българска телеграфна агенция.

В няколко села са откъснати покривите на къщите, прозорците са счупени, а няколко коли и рейсове са преобърнати. Всички налични избавителни екипи са изпратени за битка с последствията от стихията, сподели вътрешният министър Ян Хамачек.
Спасителите означават, че общо от торнадото са потърпевши седем обитаеми места в Южноморавска област, наоколо до австрийската граница.

По-късно бе обявено, че провинция Долна Австрия е изпратила спасители, медици и санитарни хеликоптери за оказване на помощ на потърпевшите от торнадото. По думите на Кропачкова на чешките експерти оказват помощ и техни сътрудници от Словакия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР