Рядко се случва в докладите, изготвяни по време на пандемията,

...
Рядко се случва в докладите, изготвяни по време на пандемията,
Коментари Харесай

Причина номер едно, поради която служителите напускат

Рядко се случва в отчетите, изготвяни по време на пандемията, чиновниците и работодатели да са на едно мнение за нещо. Едно изследване обаче демонстрира, че може най-сетне да се обединят към едно изказване - хората жадуват за смислена връзка на работното място. Без нея те са подготвени да изоставен.

За хората, които работят отдалечено или в хибриден режим, топ повода, заради която напущат, е възприятието за липса на връзка с фирмената просвета и сътрудниците, сочи взаимно изследване на Airspeed и Workplace Intelligence.

В същото време хората на управителни постове са съгласни, че контактът със чиновниците е най-голямото предизвикателство, с което са се сблъсквали по време на пандемията.

Двама от трима считат, че чиновниците им биха напуснали, в случай че намерят друга компания, в която ще се усещат по-свързани.

Всички признават, че това чувство за несвързаност е проблем №1, пред който са изправени, споделя Дъг Кемпълджон, създател и основен изпълнителен шеф на Airspeed.

Той прибавя, че, „ отговорът не е връщане в офиса ”.

Този проблем е съществувал постоянно. COVID-19 единствено ни накара да го осъзнаем, споделя Кемпълджон.

Служителите са били неангажирани и преди Covid

Според изследване на Gallup неудовлетворението и неангажираността измежду чиновниците през годините непрекъснато са нараствали.

Липсата на връзка с компанията и сътрудниците кара чиновниците да се усещат самотни и изолирани. Колегите им не се интересуват от тях, наслагва се и чувството, че са заменими, сочи отчетът на Airspeed/Workplace Intelligence, който е формиран въз основата на допитване измежду 800 ръководители и 800 чиновници.

Мнозина гледат на работата си от позиция на парите. 52% от служащите оповестяват, че работят единствено поради заплатата.

Когато единствената форма на контакт при отдалечена или хибридна работа са срещите в Zoom, “просто няма душа ”, споделя Кемпълджон. Това слага мнозина в обстановка, в която избират да отидат в компания поради по-добрите пари.

Както той споделя: Ако ще участвате във видеосрещи с хора, с които по този начин или другояче не се чувствате свързани, за какво не го извършите там, където някой ще ви заплати повече?

Социалната връзка като бизнес приоритет

Все по-важно е водачите да дадат приоритет на обществената връзка като част от самата работа. Около 44% от чиновниците споделят, че техният управител не предизвиква социализацията, 36% означават, че това не е част от естествения им работен ден и работен развой, а 33% споделят, че нямат време за другарство, написа CNBC.

Когато на работното място не се предизвиква персоналната връзка, това може да докара до по-ниска продуктивност, споделя Кемпълджон.

Ако нямате възприятието, че познавате хората, с които работите, връзката просто не се случва толкоз бързо, добавя той.

Оказва се, че през днешния ден някои чиновници биха напуснали поради дребни тласъци. Например към 62% от респондентите споделят, че биха приели да сменят работата си против паричен бонус.

За да се оправят в тази обстановка ръководителите би трябвало да признаят, че не схващат тъкмо потребностите на своите чиновници. Показателно е допитване, съгласно което 9 от 10 ръководители, споделят, че компания им има задълбочени знания за тяхната работна мощ, само че единствено 6 от 10 служащи са съгласни, че шефовете им схващат какво ги стимулира или какви са техните персонални характерности, ползи и полезности.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР