Рядко иновацията е просто брилянтна идея, която се ражда в

...
Рядко иновацията е просто брилянтна идея, която се ражда в
Коментари Харесай

Когато стилът намери своята нова форма

Рядко нововъведението е просто брилянтна концепция, която се ражда в главата на някой талантлив дизайнер или инженер. Тя е артикул на опит, на храброст и най-много на дарба да учиш от предишното, и да умееш да направляваш бъдещето.

В света на Android, а и оттатък сегмента на мобилните джаджи, Samsung от дълго време размахва диригентската палка. Знае също по какъв начин, по кое време и какво да предложи на потребителя.

Доказа го и с новия бутиков Galaxy Z Flip - втория сгъваем смарт телефон на Samsung, който е на път да се трансформира в следващия сладкодумен мотив, че корейският производител схваща желанията на потребителя в дълбочина.

Дизайнът приказва

Samsung Galaxy Z Flip не е просто артикул на новата наклонност. Той е резултат от опит, трупан в продължение на десетилетия, ехтене от гласните и негласните потребителски желания.

Сгъваем, стилен и изтънчен, той е и обезпечен метод да залепим погледите на всички върху себе си.

Корпусът е напълно изменен по отношение на този на Galaxy Fold, което придава на модела спомагателна ексклузивност, която струи от заобленото тяло, брилянтния екран и нетрадиционната форма.

Визуално огледалните черни и лилави цветове на Z Flip пасват идеално на стъкления екран, пред който ни изправя разгъването на телефона. Той е и един от най-важните акценти на модела - въпреки всичко приказваме за първия сгъваем смарт телефон със стъклен екран.

Именно патентованото от Samsung неповторимо ултратънко стъкло (UTG) прави от модела водач в сегмента. Технологията отстрани неприятните гънки в точката на прегъване и обезпечава страхотна издръжливост на панела.

За първи път в артикул на Samsung виждаме пропорции на екрана от 21:9 - и това единствено и само с цел да се възползваме от всичките 6.7 инча по оптимално прелестен метод, когато гледаме филм или сърфираме в мрежата.

В разпрострат формат пропорциите на тялото пасват идеално даже в по-малка длан, а прегънат Z Flip е огромен, колкото кутийка с пудра, тъй че елементарно се побира във всеки джоб и чанта.

Механизмът за прегъване и разгръщане на телефона също е от ново потомство, като наред с високоефективната отбрана против замърсяване и прахуляк, системата Hideaway Hinge прикрива пантата, с цел да резервира дизайна грациозен.

Синергия сред дизайн, улеснение и функционалности

Z Flip нямаше да е това, което е, в случай че Samsung не се бяха постарали и за интерфейса на сгъваемия си модел.

Самият дизайн е малко или доста интерфейс, който ни разрешава да употребяваме смарт телефона по най-различни способи.

Солидната панта може да бъде закрепена в какъвто ъгъл пожелаем - повода да сложим Z Flip на гладка повърхнина и да гледаме видео, или да проведем видео диалог през Гугъл Duo, без статив и без да държим телефона, тъй че ръцете ни да останат свободни.

По този метод по-лесно вършим и видеа с 10-мегапикселовата селфи камера или снимаме страховит нощен Hyperlapse с двойната задна камера, която печели от автоматизиран фокус и следене на обекти, оптична стабилизация, до 8х цифров зуум и HDR+ за страхотни фрагменти и натурализъм на сцените.

Flex режимът пък разрешава да разделим основния екран на две 4-инчови отделения, тъй че в горната част да гледаме клипчета в YouTube, а в долната - да заредим чат или друго приложение.

С Multi-Window Tray пък ще превключваме сред приложенията с невероятна лекост и експедитивност, виновници за което са 8GB RAM и мощният процесор Snapdragon 855+.

А 1.1-инчовият AMOLED екран на гърба на Z Flip е черешката, без която тортата нямаше да е по този начин апетитна. В затворен формат на телефона дребният екран дава бърз достъп до вести, известия и напомняния. Чрез него можем да отговорим и на позвъняване, без да разгъваме телефона.

Samsung Galaxy Z Flip е част от галактиката

Galaxy екосистемата на Samsung се разрасна и усъвършенства неимоверно през последните няколко години. Връзката от Galaxy Z Flip към Galaxy Watch Active да вземем за пример, свързването и ръководството на Galaxy Buds+, а за какво не и прекосяването от смарт телефона към районен съд - всичко се случва бързо, без закъснение и без десетки разнообразни настройки на всяка от джаджите.

Разбира се, Z Flip разполага с PowerShare, тъй че посредством двойната 3300mAh батерия можем да зареждаме Galaxy Watch или невероятните Buds+ непосредствено от гърба на смарт телефона. Можем и да " вдъхнем живот " в батерията на някой другар с Galaxy S20 или различен съчетаем модел.

Със Samsung Health следим здравните и телесните си индикатори и по този начин можем да вършим най-правилните за персоналното ни здраве избори. А през SmartThings можем да управляваме над 5000 " умни " джаджи.

Но Samsung Galaxy Z Flip не е просто един от най-ярките диаманти в короната на Samsung за 2020 година

Да, Z Flip е новаторски, друг и грациозен, само че телефонът предлага и невероятна продуктивност, страховит интерфейс и извънредно улеснение. Ето по този начин везните са уравновесени, поради което и ние не можем да му се нарадваме. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР