Рядко една прегръдка успява да промени света. В случая с

...
Рядко една прегръдка успява да промени света. В случая с
Коментари Харесай

Прегръдката, която промени медицината

Рядко една прегръдка съумява да промени света. В случая с тези прибързано родени близнаци обаче се случва тъкмо това.

През 1995 г. двойката близнаци Кайри и Бриел Джаксън се родили 12 седмици преди термина и тежали почти 1 кг.

Кайри почнала да наддава и да заяква след раждането, само че Бриел не се справял толкоз добре. Тя плачела доста, оставайки без въздух и посинявайки в лицето. Нейният сърдечен темп се покачвал и влизал в сериозните стойности. В тези дни политиката на лечебните заведения разрешавала близнаци да бъдат слагани в разнообразни кувиози, с цел да се понижи рискът от предаване на инфекции.

След като сестрата отговаряща за Бриел тествала всички способи, само че не могла да я успокои, тя поставила Бриел до Кайри в същия кувиоз с разрешение на родителите им.

Почти веднага Бриел се сгушила в прегръдките на Кайри и почнала да се успокоява. Обезпокояващо ниското ѝ равнище на О2 в кръвта почнало да се повишава в границите на минути. Докато подремвали, Кайри поставила тънката си като съчка ръка към Бриел. Сърдечния темп на Бриел почнал да се стабилизира и температурата на тялото ѝ се качило до естествените стойности.

Тази „ чудотворна прегръдка “ преобърнала здравната процедура в Съединени американски щати.

Това видео ще ви покаже близнаците през днешния ден – пораснали, живи и здрави. То ще ви накара да се почувствате признателни за живота, който водим.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР