Рядко астрономическо явление очаква жителите на Земята през август! Две

...
Рядко астрономическо явление очаква жителите на Земята през август! Две
Коментари Харесай

Уникално астрономическо събитие: Две суперлуни през август!

Рядко астрономическо събитие чака жителите на Земята през август! Две зашеметяващи суперлуни дават обещание да пленят въображението на нощните наблюдаващи. Първата супер луна е на 1 август, а втората на 30 август. Втората е наричана още Синя луна, тъй като има две супер луни в един месец.

Астрономите с изненада означават, че за толкоз къс интервал от време да се видят две суперлуни е същински шанс! Такива астрономически феномени се случват на шпации от доста години и хората постоянно би трябвало да чакат дълго време, с цел да се потопят още веднъж в магическата атмосфера на суперлунната светлина.

Във времето, когато Луната ще бъде на допустимо най-близкото разстояние до Земята, нейният размер в небето ще надмине всички упования. Отваряйки очите си към омайната нощна буря,

ще се види Луната, увеличена с 14 %. Този театър основава чувството, че луната като че ли се е доближила към нас. Освен това блясъкът в такива моменти ще бъде доста по-ярък от нормално - с 30 %!

Астрофизикът от НАСА Фред Еспенак отбелязва, че топлите летни нощи са идеалното време за наблюдаване на цялостната луна, която ще изгрее на източното небе малко след залез слънце. Експертът поучава просто да се излезе на открито, да се откри място, където небето е ясно и звездите са ярки, и човек да се любува на неповторимото събитие.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР