Рядка бъчва с уиски Macallan, оставена в склада на шотландската

...
Рядка бъчва с уиски Macallan, оставена в склада на шотландската
Коментари Харесай

Бъчва за уиски Macallan се продаде на търг за рекордните 1,3 милиона долара

Рядка бъчва с уиски Macallan, оставена в склада на шотландската дестилерия за повече от три десетилетия, откакто притежателят ѝ не запомнил да си я вземе, беше закупена от покупател от Съединени американски щати за близо 1,3 млн. $, в това число таксите, с което беше усъвършенстван досегашният връх за бъчва с уиски на търг, оповестява онлайн порталът Whisky Hammer, който посредничи при продажбата.

 

Това е повече от два пъти повече от предходния връх от 572 000 $, реализиран предходната година от 30-годишна бъчва, също от The Macallan.

Според Whisky Hammer продавачътна бъчвата Macallan 1988 е новак уискиджия, който е платил 6500 $, с цел да изпълни 374-литровата бъчва с едномалцов скоч през май 1988 година

Собственикът обаче - разказан единствено като бежанец в Шотландия, който постоянно пътувал - не запомнил да вземе бъчвата и инцидентно я оставил да отлежава 34 години в склада на Macallan в облигации, преди дестилерията да му се обади, с цел да му подсети преди няколко месеца, заяви Whisky Hammer за Forbes.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР