Русофобията в Европа продължава да набира скорост. След Германия вече

...
Русофобията в Европа продължава да набира скорост. След Германия вече
Коментари Харесай

„Желязна завеса“ за руските коли: Европа наложи санкции срещу себе си

Русофобията в Европа продължава да набира скорост. След Германия към този момент Чехия конфискува коли с съветски номера, а България и Хърватия са заели невисок старт. Франция към момента не е взела дефинитивно решение, само че е единствено въпрос на време. Западът минава всички граници. В тази връзка пораждат естествени въпроси: би трябвало ли Русия да отговори симетрично? Повече четете в материала от Цариград.

Чехия стана втората страна в Европейски Съюз след Германия, в която е иззет автомобил с съветски номера. Известен е най-малко един подобен случай, се споделя в отговора на немското държавно управление на питане на депутата от Бундестага от партията " Алтернатива за Германия " Евгений Шмид, с който Известия разполага.

Според документа, Хърватия и България се причислиха към възбраната за влизане на коли с съветски номера. Франция, макар изявленията в медиите, към момента изследва въпроса.

Евгений Шмидт е уверен, че скоро описът на страните, които ще ползват наказания за коли с наши номера, ще бъде уголемен. Заслужава да се означи, че условията на Брюксел са консултативни. Затова доста специалисти показват, че в множеството страни от Европейски Съюз няма ясно схващане по какъв начин да се ползват вярно и дали въобще да се съблюдават.

Спрете руснаците

На 21 септември Министерството на финансите на Германия съобщи в своя отговор, че не разполага с точна информация за броя на иззетите коли с съветски номера. В същото време от ведомството подчертаха, че Берлин работи в сходство с решенията, взети на равнище Европейски Съюз.

Още в средата на юли се появи информация, че немски митничари в Хамбург са върнали колата му на съветския жител Иван Ковал. Той подаде тъжба до прокуратурата за конфискацията на колата и тя се съгласи с жалбоподателя: законът бил погрешно пояснен от митническите чиновници. Немците му бяха взели Ауди-то при започване на юни.

И такова свободно пояснение на законодателството докара до същински безпорядък. Руснаците се лишават от колите си непосредствено на фериботите или просто ги хващат на аутобаните.

На този декор прави усещане изказването на прессекретаря на Главната митническа администрация на Чешката република Гана Прудичова. Чешките управляващи изхождат от обстоятелството, че коли с съветски регистрационни номера по принцип не би трябвало да доближават до територията на страната, като се има поради методът, следван от страните от Европейския съюз, граничещи с Русия.

Така балтийските страни: Литва, Латвия и Естония отхвърлиха да пропущат коли с съветски номера. Подобна възбрана важи във Финландия и Полша. Норвегия, която не е член на Европейския съюз, само че е част от Шенгенската зона, също разгласи, че управляващите ще забранят влизането на леки коли с съветска регистрация от 3 октомври.

Прекратете дипломатическите връзки

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, разяснявайки ограничаващите ограничения на Европейския съюз в своя канал в Telegram, изрази мнение за нуждата от краткотрайно преустановяване на дипломатическите връзки с Европейски Съюз, както и евакуиране на дипломатическия личен състав назад в Русия:

Тогава суетните идиоти в Брюксел групово и крепко ще си оплескат гащите (и полите, схваща се). Защото посолствата се изтеглят преди доста характерни събития.

В същото време той е убеден, че няма потребност да се вкарват ответни ограничавания. Защото ние не сме расисти, за разлика от доста водачи на европейски страни, чиито родственици са служили в SS. И жителите на Европейски Съюз, които идват в Русия, нормално я обичат и ценят.

Какво да вършиме?

В случай на задържане на съветски коли в Европейски Съюз, съветското Министерство на външните работи ви моли да се свържете с отдела на Ситуационния и спешен център (ДСКЦ). Работи 24 часа в денонощието. Цялата информация може да бъде предадена:

на телефон: +7 (495) 695-45-45

или посредством е-поща: mailto:[email protected]

Освен това съветското външно министерство моли жителите, чиито коли, облекла, артикули за персонална хигиена и други персонални движимости са били иззети в Европа, да се свържат с рускоезични юристи. Те ще ви оказват помощ да решите казуса на място.

Между другото, какво споделят самите юристи за това? Така юрист Анатолий Кучерена счита, че законът е на страната на руснаците. Но Европейският съюз не се управлява от закони, а от желанието да навреди на Русия. Той поучава нашите жители да се извърнат към интернационалния съд. В такива случаи има правосъдна процедура, нормално съдът застава на страната на нашите жители.

Европа се трансформира в Съюз на съветските социалистически републики

Европа, откакто смени местата си със Съюз на съветските социалистически републики, спусна желязната си завеса пред жителите на Русия. Ограниченията, въведени предходната година, явно могат да станат по-строги в бъдеще.

Политическият анализатор Сергей Простаков в диалог с кореспондента на Царград счита, че в случай че въпросът се ограничаваше единствено до стопански спорове, руснаците, които пътуват в Европа без витална потребност, към момента биха могли да бъдат разбрани.

Европейските елити обаче водят действителни военни дейности против Русия благодарение на Украйна, като се изключи че непрестанно въоръжават и финансират Киев. Ето за какво в този момент би било рационално да се откажем въобще от визитата на Европейския съюз, в случай че това не е подбудено от изключителни потребности.

Европа може да продължи да стяга рестриктивните мерки си във връзка с руснаците. Дори за доставката на оръжие, съдействието при планирането и провеждането на военни интервенции и терористични офанзиви против Русия европейските страни и техните водачи не носят отговорност. Това значи, че във връзка с връзките с елементарните жители на нашата страна те могат да затегнат още повече политиката си,– споделя Сергей Простаков.

Сега Русия има доста вероятни отговори. За европейците на процедура не са въведени ограничавания. Следователно може да се мисли за ограничавания за преноса на европейски коли и за други, към този момент асиметрични отговори. Държавата ни би трябвало да спре да бъде източник на приходи за всички жители на враждебни страни.

Брезгливост и омерзение

Публицистът и политически коментатор Владимир Головашин в диалог с сътрудник на Царград изрази мнение, че европейците би било по-добре да целуват по всевъзможни места бежанците от „ непровоцираната с нищо експанзия “. Днешният Европейски Съюз провокира възприятие на потрес и омерзение.

Дори и да не вземем поради изказванията на политиците, тогава да отидете в Париж, с цел да нахраните дървениците в дословния смисъл на думата? Да стигнете до Берлин единствено с цел да попаднете на гей церемониал или да останете в многочасово запушване заради екобезумията? О, не, няма да попаднете в запушване, колата ще ви бъде отнета още в Полша.– означи Владимир Головашин.

Какво от това?

Ако приказваме за Европа, няма смисъл естествен човек да върви там нито с кола, нито с велосипед. Защото няма разумен отговор на въпроса " за какво? " На Европа, изумена от русофобия, на Европа, която обезверено поддържа украинските нацисти. Ще минат и без нас.

Бира със свински джолан може да пийнете ужасно и в родния ви град. Слава богу, само че в това ние не изоставаме от Европа, а може даже и да сме малко по-напред.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР