Русофилите харесват твърдата ръка на управление, защото ги освобождава от

...
Русофилите харесват твърдата ръка на управление, защото ги освобождава от
Коментари Харесай

Д-р Мирослав Ненков: Радев се държи като партия „Възраждане“, скоро с Янев очаквам да заговорят на руски език

Русофилите харесват твърдата ръка на ръководство, тъй като ги освобождава от отговорност

Докато Нинова е във властта, тя няма да желае промяна на шуробаджанашкия руско-мафиотски модел на ръководство, споделя пред Faktor.bg анестезиологът и някогашен здравен министър

Интервю на Васил Василев

- Д-р Ненков, къде се спъна ръководещата коалиция и за какво позволи толкоз скорострелно държавното управление митинги?

- Това първо не са стопански митинги, а политически. Не е стопански разумно да се засилват внезапно синдикати и всякакви превозвачи, които употребяват пътната мрежа без да заплащат. Единствената цел на демонстрациите е да убиват доверието към ръководството с вярата, че остарялата ретоградна и пропутинска власт ще се върне на бял кон. Интересно е в този момент от къде изскачат тези 2 милиарда лева, които държавното управление има за новите ограничения и дали те не са пари, които не са откраднати. Дали по този метод ще се усили инфлацията, аз не съм способен да кажа. Това държавно управление обаче демонстрира нов метод на ръководство. Той може и да не е доста сръчен и умел, само че е друг. За мен има вяра. За да са се засилили толкоз групички, за мен значи, че кабинетът в действителност стяга кранчета. Не може да си кривим душата и да не забележим една бледа сянка на японска кола в мрачен цвят, от която едно време се разхвърляха пари. Освен това, чиновниците на градския превоз, които са на работа при Йорданка Фандъкова, по какъв начин си показват, че страната налива средства в една община, с цел да им се вдигнат заплатите? Защо не се извърнат към Фандъкова? Замислям се към този момент по какъв начин още не са излезли да стачкуват хората, които пишат с лявата ръка за повече пари, тъй като е по-трудно, в сравнение с с дясната. Тези, които могат и с двете ръце – тройно възнаграждение и понижаване на работния ден, другояче – оставка на държавното управление.

- В пакета от ограничения обаче и дума не се обелва за лекарите. Преди изборите Корнелия Нинова биеше камбаната по какъв начин би трябвало да се прави здравна промяна и да се сменя статутът на болнични заведения. Как си обяснявате нейното безмълвие през днешния ден?

- Г-жа Нинова няма да го направи, само че в случай че някой се опита да се набърка в нашата система, митингите, които виждате през днешния ден, ще ви се сторят „ вяли “. В здравната система се влагат 5-6 милиарда лева, само че нищо не се трансформира, тъй като има впити доста кърлежи. Те няма да разрешат да се случи кой знае каква рационална смяна. Затова не се чува нищо за лекарите и за сестрите. Болниците са търговски сдружения и няма кой да им подреди на кого и по какъв начин да дават заплати. Представете си в една квартална баничарница по какъв начин някой отива и споделя на притежателя какъв брой да заплаща на баничаря. Същото е и при нас. Като се усили броят на клиничните пътеки, никой не може да принуди парите да бъдат ориентирани към личния състав, в случай че не се национализират лечебните заведения, което няма да стане. Ако бъде оставена проф. Асена Сербезова да реформира здравната система по този начин, както тя схваща нещата, ще промени обстановката към положително. Политическите сили обаче не са задоволително смели да ѝ дадат цялостна политическа поддръжка. Не бива да сме черногледи. Стъпка по стъпка положителното ще победи. Докато Корнелия Нинова обаче е във властта, не очаквайте огромни промени в здравната система. Тя няма да промени нищо от шуробаджанашкия мафиотски модел на ръководство у нас, до момента в който споделя, че Русия ни е другарска страна. В тази „ другарска страна “ нещата стоят по същия метод и тя се проваля във войната с Украйна поради корупцията. 2-та милиарда, които се дават за ограниченията, не са нарисувани от Кирил Петков или от Асен Василев, а не са влезнали в джобовете на измислени олигарси. Русия се удари в украинската стена, тъй като в армията ѝ са вложени милиарди за рационализация, а в този момент се оказа, че се бие с техника от 80-те години, тъй като парите са окрадени и не са вложени там, където е трябвало.

- Какви последици ще има половинчатата позиция на България за войната в Украйна и опита да запазим индиферентност?

- Позицията на България е срамна. Няма никакво покритие сред съветската музика и народа с този, който ръководи сега. Освен това, публична Москва в никакъв случай не се е отнасяла с почитание към България. Съществуват единствено дългогодишните заблуди по какъв начин ни е освободила, по какъв начин ни е направила децата и ни е дала най-големите джуджета на света. Русия е империя, която се води от своите ползи. По отношение на българската позиция – в случай че в нашия комшия влязат трима бандити, атакуван го и стартират да го убиват, да му ядат децата и да му изпиват ракията, какво ще създадем? Ще се потулим и ще се молим да го убият по-бързо, с цел да се свършва цялата работа, или ще помолим за помощ други хора и ще се намесим, тъй като на следващия ден същите ще дойдат в нашия дом? Тук изобщо не става въпрос за НАТО, а за съществени права. България само би трябвало да поддържа нападнатия, който и да е той. Ако на следващия ден пристигна съветският ботуш и ни стъпи на шиите, ние доста ще желаеме някой да ни помогне. Руснаците извънредно доста наподобяват на българите – желаят да са богати, без да работят. Тяхното изконно предпочитание е да имат повече от съседа – същите измамници като нас, които не са склонни да вложат сили в труд и обучение, а в нещо друго.

- Ще успее ли страната ни скоро да се трансформира в съвременен европейски член, в случай, че русофили скачат на пердах, с цел да бранят руски монументи?

- Войната в Украйна е и наша. Аз извинявам в огромна степен хората, които харесват Русия и този управленчески модел на твърдата ръка, тъй като тя ти лишава отговорността. Партията ти споделя да завършиш МЕИ и по-късно те праща да работиш в завода за мотокари „ Балканкар 6-и септември “ и там се пенсионираш. Ще вървиш на три години веднъж на море, тъй като не знаеш, че може да го правиш всяка година и че има шоколад в буркан. На теб обаче това ти е задоволително и се радваш, че през декември са пуснали банани и с връзки си съумял да вземеш два кг, вместо един. Аз обаче не мога да оправдая по-младите хора за тези монументи. Те са видели западния метод на живот, усетили са го, само че изясняват какъв брой е хубаво в Русия. Защо нито едно дете на тези, които ми изясняват по какъв начин щели да заловен автомата и ще се бият против българи на страната на руснаците не живее в Русия? Една депутатка от „ Възраждане “ даже беше подготвена да даде на Кремъл точните координати на Министерския съвет. Тази война само обслужва вътрешните политически цели на оня мъничкия в Кремъл. Имам и друга доктрина, която не мога да потвърдя. Подобни хора като Путин се заобикалят с хора, които са подготвени да оближат задните ти елементи, единствено и единствено да наподобяват значими в очите на диктатора. Същите тези, съгласно мен, са го излъгали какъв брой бързо ще свърши войната и по какъв начин ще се повтори сюжетът в Крим, тъй като едни хомосексуалисти от Съединени американски щати и Европейски Съюз ще си премълчат още веднъж. Дали обаче са го излъгали, тъй като са тъпанари, или някой ги е подкупил. От тази война ще завоюват само Съединени американски щати, в случай че Путин не се окаже и американски сътрудник. Той само може да консолидира неповторимото общество на дълбоката съветска душа, която е тъкмо толкоз дълбока, колкото нашата – с 10% електорат за „ Възраждане “.

- Къде остана трактовката за пословично гостоприемния българин, не дребна част от хората желаят да изгоним украинските бежанци?

- Трактовката да гоним украинци е следващата нелепост, тъй като тези хора, без значение с какви коли са пристигнали, бягат от война и не са пристигнали в България да ни изядат децата. 40-те лв., в които доста тъпанари се вгледаха, не отиват за украинците, а за хотелиерите, които са ги приютили. Това е част от помощта, която една естествена страна може да окаже на народа на друга цивилизована страна. Вместо пенсионерите ни да търкат талончета с вярата да завоюват, по-добре тези пари да отидат при някое украинско дете, с цел да си купи маратонки за лятото.

- Като споменахте коли, вие бихте ли си купили от новите Москвич или Лада?

- Разбира се. С носталгия по през целия ден си мисля единствено какъв брой беше хубава на баща Ладата и по какъв начин през днешния ден в този момент аз не мога да си купя, тъй като е толкоз здрав автомобил, който може да реди павета. Това е все едно да ме попитате дали желая да си купя черно-бял тв приемник. Разбира се, че всеки желае пъстър.

- Защо страната ни не може да се оправи с проблема към Северна Македония, а няколко години тъпче на едно и също място?

- Нека не забравяме първо, че Андрешко дълго време беше народен воин. Освен това, ние не приказваме задоволително ясно, а се вършат всякакви исторически групи за договаряния. Простичко трябваше да кажем на Северна Македония какво би трябвало да извърши, с цел да отпадне ветото ни, както направиха гърците. Северна Македония е измислена страна, основана по времето на комунизма с съществена цел да разединява хората на Балканите. Единственото положително от това, че ще влезе в Европейски Съюз, е, че може би, ще намалее деструктивното съветско въздействие. Казвам „ може би “, тъй като България е еврочленка, а виждаме какъв брой мощна е съветската интервенция у нас 15 години по-късно. Правителството ни не би трябвало да отстъпва и минута от признание на българското малцинство. Най-малкото пък македонски политици имат право дават препоръки и периоди на ръководството ни.

- Какви са възможностите на Румен Радев и на Стефан Янев да се задържат в политиката, ще съумеят ли с проруска агитация да завладяват изпълнителната власт?

- Румен Радев се държи като партия „ Възраждане “ – споделя неща, с които се надява да зарадва хората. Президентът плюе против актуалната власт, за която има голяма заслуга, тъй като знае, че хората не я харесват. Аз съм изумен по какъв начин Румен Радев и Стефан Янев към този момент не приказват на съветски език. По времето на соца беше съвременно всякакви комунистически дейци, които са свързани със Съветския съюз, да приказват с съветски акцент. Стефан Янев позволи доста груба неточност, когато, изговаряйки с легато името на Путин, установи, че експанзията в Украйна не е война.

- Кой е вашият настоящ анекдот за днешния ден?

- Македонски археолози разкрили шлема на Александър Македонски. Копали още два дни и му намерили мотора.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР