Руснаците вярваха, че ще прекосят Украйна, както направиха в Крим

...
Руснаците вярваха, че ще прекосят Украйна, както направиха в Крим
Коментари Харесай

Руски войници, вървете си у дома, зове украински командир на защитата на Харков

Руснаците имаха вяра, че ще прекосят Украйна, както направиха в Крим през 2014 година, само че това не стана, споделя пред Агенция Франс Прес командирът на 92-а бригада от украинската войска, която защищава Харков.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3574
По думите на военачалник Павло с прозвището Маестро понастоящем в североизточна Украйна военната обстановка е " постоянна ", само че е допустима нова съветска атака на изток.

" Не би трябвало да подценяваме врага ", споделя той и прибавя, че съветските сили са " големи ".

Според него в този момент съперникът се изтегля и прегрупира, с цел да нападне с оптимални сили в посока историческия регион Слобожаншчина (Харковската област). В изявление за френската организация Павло " Маестро " приканва: " Руски бойци, вървете си вкъщи, до момента в който сте живи ".

В първите дни на войната президентът Володимир Зеленски окачестви като воин 47-годишния военачалник поради храбрата отбрана на Харков, втория по величина град в Украйна.

В хода на продължаващата към този момент пет седмици война съветските елементи бяха отблъснати от предградията на Харков, само че към момента напират от север и североизток към града и ежедневно обстрелват с тежки оръжия жилищни квартали, уточни Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР