Руснаците в град Орск се събраха на рядък протест в

...
Руснаците в град Орск се събраха на рядък протест в
Коментари Харесай

Руснаци организират рядък протест след спукване на язовирна стена и наводнение на домове

Руснаците в град Орск се събраха на необичаен митинг в понеделник, призовавайки за обезщетение след сриването на язовирна стена и последвалото наводняване в региона на Оренбург покрай границата с Казахстан.

Протестите са необикновена панорама в Русия, където управляващите поредно потискат всяка форма на противоречие след нахлуването на президента Владимир Путин в Украйна.

Стотици хора се събраха пред административна постройка в Орск, сподели съветската държавна осведомителна организация ТАСС, до момента в който видеоклипове, споделени в каналите на съветските обществени медии, демонстрират хора, скандиращи „ Путин, помогни ни “ и „ позор “.

Наводненията, породени от покачващите се водни равнища в река Урал, принуди повече от 4000 души, в това число 885 деца, да се изтеглят в региона на Оренбург, заяви районното държавно управление в неделя.


< ТАСС сподели в понеделник, че към 10 000 домове, в това число към 7 000 в Орск, са били наводнени в района и че наводненията в града не престават да се по...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР