Руснаците ще напреднат малко към Часов Яр. Те ще се

...
Руснаците ще напреднат малко към Часов Яр. Те ще се
Коментари Харесай

Кирило Буданов: Украйна очаква руско настъпление до началото на лятото

" Руснаците ще напреднат малко към Часов Яр. Те ще се движат в посока на град Покровск, стратегическото направление на Покровск ", съобщи Буданов.

Той допусна, че до началото на предстоящото съветско нахлуване обилни промени на фронта няма да настъпят. " Ситуацията е задоволително комплицирана, само че е под надзор ", увери шефът на украинското разузнаване.

За разлика от доста военни специалисти Кирил Буданов не изключи и украинско нахлуване в актуалната година, само че не навлезе в елементи. Отговорността за това е в прерогативите на Генщаба на украинската войска, стана ясно от думите му.

Буданов към момента се надява, че Германия ще промени мнението си и ще изпрати на Киев ракети с огромен обхват " Таурус ", съобщи ДПА. Киев изиска тези ракети от дълго време, с цел да укрепи защитата си против съветската инвазия.

" Таурус " несъмнено ще създадат живота ни по-лесен ", сподели ръководителят на Службата за военно разузнаване (ГУР) в изявлението за немския ефирен канал, цитира го и Българска телеграфна агенция.

" За да поразим командни центрове, да поразим някои значими цели, е нужно чудесно оръжие ", сподели Буданов.

Кримският мост, който свързва полуострова в Черно море с континента, също остава значима цел за Украйна, уточни шефът на разузнаването. " Мостът е тежко охраняван и отбраняван. Но всички работят по този въпрос ", добави той.

Ударът по моста бе тематика и от диалога на немските генерали, чийто запис попадна в съветски ръце и провокира скандал в Берлин, защото канцлерът Олаф Шолц беше срещу даването на ракетите " Таурус ".

Украйна изпитва остра потребност повече артилерийски системи и муниции и прикани западните си съдружници да усилят военната си помощ.

По-рано през днешния ден президентът Володимир Зеленски предизвести, че страната му може да изчерпи запасите си от противовъздушни ракети , в случай че Русия продължи офанзивите си със същата активност, съобщи Ройтерс.

" Ако продължат да нападат (Украйна) всеки ден по този начин както го вършат през последния месец, може да изчерпим запасите си от ракети, и сътрудниците ни го знаят ", уточни украинският водач. Той добави, че Украйна не разполага с задоволително артилерийски снаряди, с цел да премине в контраатака, прибавя Българска телеграфна агенция.

Зеленски уточни, че по данни на украинското разузнаване Москва готви нова готовност на още 300 000 бойци на 1 юни и предизвести, че интервалът на образование на мобилизираните в Русия е доста къс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР