Руснаците са изстреляли 9 ракети и 10 ирански дрона срещу

...
Руснаците са изстреляли 9 ракети и 10 ирански дрона срещу
Коментари Харесай

Въздушни удари по Харков, Путин с нов указ за мобилизиране на военни

Руснаците са изстреляли 9 ракети и 10 ирански дрона против втория по величина град в Украйна

През нощта съветските сили изстреляха 9 ракети по гражданската инфраструктура на Харков. Това оповестява Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна на страницата си във Facebook, представен от осведомителната организация УНiАН.

През миналото денонощие съперникът е нанесъл 11 ракетни удара, направил е и 43 офанзиви с реактивни системи за залпов пукотевица, написа украинското издание. 

В отчета на щаба се споделя, че руснаците не престават да подценяват законите на войната. Тактиката им била терористична по отношение на мирните жители на Украйна. Нанесени били удари с С-300 по гражданската инфраструктура на Харков. Използвани са и 10 безпилотни летателни апарата „ Шахед-136 “, 9 от които били унищожени от ВСУ.

Русия от месеци прибягва до удари с ракети и дронове против най-различни цели в Украйна в опит да извади от строя сериозната инфраструктура, показва Ройтерс, представена от Българска национална телевизия.

Битката за Бахмут продължава - Киев призна, че съветските сили са постигнали прочут прогрес, само че твърди, че към момента удържа позициите си.

Междувременно съветският президент Владимир Путин подписа декрет, съгласно който за интервала първи април - 15 юли, би трябвало да бъдат мобилизирани още 147 000 души.

Междувременно Нова телевизия заяви, че консултант на президента Володимир Зеленски е споделил, че Украйна управлява към този момент едвам една трета от Бахмут. Въпреки това той опроверга изказванието, градът бил обграден от съветски сили.

На набези са били подложени секторите край градовете Купянск, Лиманск и Авдеевка, оповестиха украинските управляващи, като допълниха, че са съумели да отхвърлен близо 50 офанзиви.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР