Руснаците Роман Заболотников и Григорий Цуркану, които бяха пленени и

...
Руснаците Роман Заболотников и Григорий Цуркану, които бяха пленени и
Коментари Харесай

Ислямска държава уби двамата пленени руски военни в Сирия

Руснаците Роман Заболотников и Григорий Цуркану, които бяха пленени и показани от " Ислямска страна ", са били убити от терористите. Това заяви заместник-председателят на съветския парламент Виктор Водолацкий, представен от Взгляд и Агенция Фокус.

" Потвърждава се информацията, че след тази част от клипа, която бе показана в обществените мрежи, им е бил даден документ, който трябвало да прочетат пред камерата. Нито Роман, нито Григорий, са се подчинили на заповедта ", съобщи Водолацкий.

Заради отхвърли им да се подчинят, двамата руснаци са били убити.

Припомняме, че " Ислямска страна " разгласява преди няколко дни видеозапис с двама съветски военни, пленени от бойците й в региона на сирийския град Дейр аз Зур, където Русия оказва поддръжка на сирийската войска против джихадистите, съобщи Ройтерс.

Тогава съветското министерство на защитата отхвърли съветски военнослужещи да са били пленявани, оповестиха ТАСС и Интерфакс.

На 42-секундния видеозапис, публикуван от осведомителната организация на " Ислямска страна " - Амак, в помещение за малко се появяват двама мъже със сиви облекла. Единият, който е с брада, е с белезници. Другият е очевидно с охлузвания по лицето. Мъжът с брадата приказва на съветски, а другият мълчи, а под тях вървят надписи на арабски.

Записът бе с дата 3 октомври, само че нямаше други доказателства по кое време е бил изработен. Говорейки пред камерата, мъжът с брадата показва името си, датата на раждане и името на родното си село в Южна Русия. После споделя: " При контраатака на " Ислямска страна " бях покорен ". Той уточни още, че е бил покорен с различен мъж, и споделя и неговото име, дата на раждане и роден окръг.

В края на предишния месец Амак заяви, че джихадистие са завладели двама руснаци по време на боеве в региона на Дейр аз Зур. Тогава съветското министерство на защитата отхвърли това изказване.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР