Руснаците продължават да пускат в Украйна закупените си ирански дронове

...
Руснаците продължават да пускат в Украйна закупените си ирански дронове
Коментари Харесай

Русия пусна ирански дронове по Харков, Одеса и Николаев

Руснаците не престават да пускат в Украйна закупените си ирански дронове камикадзе - тази нощ те удариха по Харков.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7390
Кметът на Харков Игор Терехов твърди, че дронът е поразил " инфраструктурен обект ".

На мястото на удара е зародил пожар. Информацията за жертвите и степента на разрушенията се прецизират.

Кметът на Харков не прецизира какво оръжие е било употребявано при удара, само че украински консуматори разгласяват видеоклип с към този момент разпознаваемия бръмчащ тон на витловия мотор на ирански дрон " Шахид " (преименуван на " Геран " в Русия).

" Укринформ " оповестява и че силите за противовъздушна защита са свалили шест безпилотни самолета камикадзе, които са атакували Одеска и Николаевска област през нощта.

Държавната организация се базира на Оперативно командване " Юг " на украинските сили. Видът на безпилотните апарати не се разисква.

" По време на нощната офанзива на безпилотни самолети камикадзе в Одеска и Николаевска област, по предварителни данни, шест безпилотни самолета са били свалени от силите за противовъздушна защита ", се споделя в отчета.

Руснаците са направили ракетна офанзива против град Запорожие.

Ръководителят на регионалната администрация Олександър Старух написа, че ударите са провокирали пожари, разрушени са многоетажни жилищни здания.

Канали в " Телеграм " от Запорожие разгласяват видео и фотоси на следствията от ракетния удар в центъра на града и цитират секретаря на градския съвет Анатолий Куртев, който споделя, че са блъснали седем ракети, разрушени са цели входове и под руините има хора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР