Руснаците превзеха военно летище, разположено на около 40 километра от

...
Руснаците превзеха военно летище, разположено на около 40 километра от
Коментари Харесай

Руски военни части завзеха летище близо до Киев

Руснаците превзеха военно летище, ситуирано на към 40 километра от Киев, призна украинският президент Володимир Зеленски, съобщи Франс прес. Малко по-рано дипломатическият сътрудник на Би Би Си Пал Адамс заяви, че съветски военни елементи са близо до Киев, а  съветски десантчици към този момент управляват авиобазата " Антонов " на към 15-20 благи (25-32 км) от Киев.

Украинската национална армия оповестява, че е почнала контраатака. Но както западните разследващи служби предвиждаха, нападението протича бързо, може би по-бързо от прогнозите, твърди кореспондентът. Руските бронирани колони напредват бързо на юг от границата с Беларус и на север от Крим. Какво ще създадат по-нататък руснаците, пита се журналистът и изрича съмнение: След като са основали оперативна база, десантчиците може да изчакат идването на руските  танкове и вероятно да бъдат нанесени удари по Киев. Или скоро да се разиграе някакъв различен сюжет.

Според Зеленски летището е било завладяно от съветските сили, само че дебаркирането на съветски парашутисти в Гостомел, където се намира летището, " е било блокирано " и украинските сили " са получили предписание да ги унищожат ", добавя организацията, представена от Българска телеграфна агенция.

Той съобщи, че доста съветски военни самолети и бронирана техника са били унищожени при осъществяване на разпореждането, само че не уточни съответна численост, съобщи Асошиейтед прес. Зеленски заяви също, че неуочнен брой съветски военни са били взети в плен. В Харков ситуацията е мъчно, сподели още украинският президент. Градът се намира на малко повече отд 20 километра от границата на Украйна с Русия.

" Ако не ни помогнете в този момент, в случай че не предоставите мощна поддръжка на Украйна, на следващия ден войната ще почука и на вашата врата ", съобщи Зеленски. " Не Украйна избра този път на войната, само че Украйна предлага връщане на пътя на мира ", акцентира Зеленски във видеообръщение.

Украинският държавен глава съобщи още, че в този момент Украйна слуша звука на спускането на нова желязна завеса, предадоха международните организации. " Това, което ние чухме през днешния ден, не са единствено гърмежите на ракети, тътенът на сраженията и бученето на самолетите. Това е звукът на нова желязна завеса, която се спуска и разделя Русия от цивилизования свят ", счита Зеленски, представен от Франс прес и Ройтерс. " Наш народен дълг е да се уверим, че тази завеса няма да се спусне и над нашата земя ", добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР