Руснаците поеха контрола над над Славутич, чуват се експлозии в

...
Руснаците поеха контрола над над Славутич, чуват се експлозии в
Коментари Харесай

Байдън нарече Путин „касапин”, а Песков отговори - обидите намаляват възможностите за преговори

Руснаците поеха контрола над над Славутич, чуват се детонации в Лвов
Днес съветските сили поеха контрола над Славутич - град, в който живеят служащи от АЕЦ в Чернобил. Това предизвика митинги на локални поданици, които развяваха украински флагове и пееха патриотични песни. След повече от четири седмици на спор Русия не съумя да завземе нито един огромен украински град и Москва алармира в петък, че понижава военните си упоритости, с цел да се концентрира върху територия, претендирана от подкрепяните от Русия сепаратисти на изток, написа Ройтерс.

Интензивни боеве имаше тук-там в събота, което допуска продължение на спора, които лиши хиляди животи, разсели близо 3,8 милиона души и прогони надалеч от домовете им съвсем половината деца на Украйна, съгласно Организацията на обединените народи.

Три детонации бяха чути покрай Лвов в Западна Украйна, а очевидци на Ройтерс оповестяват за черен пушек в североизточната част на града.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, който посети Полша, назова съветския президент Владимир Путин „ касапин ”.

Той съобщи, че не е сигурен, че Русия е трансформирала тактиката си в Украйна, откакто Кремъл разгласи преди два дни, че първата фаза на “специалната военна интервенция “ е завършила и напъните ще бъдат фокусирани към „ освобождението ” на Донбас.

От своя страна прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи пред организация ТАСС, че обидните изявления на президента на Съединени американски щати, ориентирани към съветския президент Владимир Путин, понижават опциите за договаряния.

„ Всеки път сходни персонални обиди стесняват прозореца на опциите за нашите двустранни връзки при сегашната администрация на Съединените щати. Трябва да сме наясно с това ", сподели Песков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР