Руснаците напредват към района на Херсон, позиционните знаци водят до

...
Руснаците напредват към района на Херсон, позиционните знаци водят до
Коментари Харесай

ISW: Руснаците напредват към района на Херсон

Руснаците напредват към региона на Херсон, позиционните знаци водят до множеството посок, оповестява Института за проучване на военните дейности ISW.

В четвъртък, 21 март съветските войсски нападнаха по линията Купянск-Сватов-Креминна. Противникът бързо предприе нахлуване на север от Пидстепного до региона на Херсон и нападна покрай Бахмут и Авдиевка.

Те напреднаха на североизток от Купянск покрай Синковка; на запад от Креминная покрай Терни и Ямполовка; на юг от Креминная покрай Золотаривка и Билогоровка.

В региона на Белогоривка имаше елементи на съветския отряд „ ГОРБ “ и 2-ра, 7-ма, 6-та, 85-та и 123-та мотострелкови бригади (всички те принадлежат към 2-ра ООС „ ЛНР “). Освен това е докладвано  за наличието на части от 204-ти отряд в специфичния отряд „ Ахмат “ край Билогоровка.

По време на непрекъснатата позиционна борба съветските войски се реалокираха на запад от Бахмут. След като разпространиха геолокационното изображение, оповестено на 21 март, руснаците бързо се насочиха на север от Ивановски (който се Намира западно от Бахмут).

Битките се водят на следните позиции: северозападно от Бахмут покрай Богдановка; на запад от Бахмут покрай Ивановское; югозападно от Бахмут покрай Клишчиевка; южно от Бахмут.

Подразделенията на съветската 106-а въздушнодесантна дивизия не престават да работят североизточно от Бахмут покрай Соледар.

Продължават военните дейности и на северозапад от Авдиевка покрай Бердич; на запад от Авдиевка покрай Семеновка и Тоненко; на югозапад от Авдиевка покрай Первомайски, Нетайлов и Невелски.

Според информацията покрай Бердич има подразделения на 74-та обособена мотострелкова бригада (41-ва общовойскова войска в Централния боен окръг) и 1453-ти мотострелкови полк (1-ви обособен корпус в ДНР).

238-ма артилерийска бригада (8-ма обособена дивизия в ЮВО) води бойни дейности в региона на Красногоровка; на запад от Донецк, близо до Красногоровка; на югозапад от града, покрай Георгиевка, Новомихайловка и Водяни.

Източник – ISW/Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР