Руснаците Карен Хачанов и Аслан Карацев се класираха за четвъртфиналите

...
Руснаците Карен Хачанов и Аслан Карацев се класираха за четвъртфиналите
Коментари Харесай

Карацев елиминира Медведев, а Хачанов спечели друг руски дуел в Мадрид

Руснаците Карен Хачанов и Аслан Карацев се класираха за четвъртфиналите на шампионата по тенис на клей от сериите " Мастърс " в испанската столица Мадрид с награден фонд 7,7 милиона евро.

Поставеният под номер 10 Хачанов надви над петия в схемата своя съотечественик Андрей Рубльов със 7:6(8), 6:4 за 102 минути. Първата част мина без благоприятни условия за пробив, а в тайбрека Рубльов пропиля задатък от 5:2 точки, а по-късно и два сетбола при 6:4 и позволи поврат. В следствие Хачанов осъществя ранен пробив и поведе с 3:1 във втория сет и до края 26-годишният московчанин резервира преимуществото си и за първи път доближи до четвъртфиналите на конкуренцията.

" Винаги е мъчно да играем един против различен, тъй като сме упражнявали дружно дълги години и се познаваме доста добре. Естествено знаем какво да чакаме, само че в това време ги има и нервите. Добри другари сме, само че на корта сме противници. Знаех, че ще бъде значимо да поднасям добре и да се възползвам от всяка появила се опция на рутер. Това и направих ", разяснява Хачанов.

В различен напълно съветски конфликт квалификантът Карацев се оправи с третия в международната класация и номер 2 в схемата Даниил Медведев със 7:6(1), 6:4 и ще дебютира на четвъртфинал в сериите " Мастърс ". Той пласира 27 печеливши удара против едвам 8 за Медведев, като записа шестата си победа в 13 мача против тенисисти от топ 10.

" Чувствам се ужасно, играя добре. Мисля мач за мач. С всяка победа противниците стават все по-трудни, тъй че би трябвало да играя с оптималната централизация и да не давам лесни точки. Мисля, че дотук се оправям сносно ", съобщи Карацев, който е някогашен номер 14 в света, само че сега заема 121-ата позиция в класацията на АТР.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР