Руснаците живеят в свободна страна и трябва да са благодарни

...
Руснаците живеят в свободна страна и трябва да са благодарни
Коментари Харесай

Руският патриарх обяви, че народът му живее в свободна страна

Руснаците живеят в " свободна " страна и би трябвало да са " признателни на Бога " за това. В това увери в своя проповед патриархът на Москва и цяла Русия Кирил и добави, че на света има общо пет такива страни.

“Знамението ” си той разгласи след литургия в храма към основното ръководство наМинистерството на вътрешните работи в Москва, където освети и икона на Божията майка.

“Въпреки съществуващата тъга, ние живеем във време на благоденствие и би трябвало да благодарим на Господ за всеки изживян ден, за това, че действително ние живеем в свободна страна.

" В света преброих единствено пет такива страни, може и да са малко повече, само че останалите на процедура не са свободни ”, споделя патриархът в неделната си проповед и приканва вярващите да се апелирам за висшия главнокомандващ на страната Владимир Путин. По думите му, Путин ясно осъзнава голямата отговорност, която му е предоставена свише.

Твърд покровител на режима в Кремъл, патриарх Кирил, беше оголен от две швейцарски медии като някогашен сътрудник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), шпионирал в Женева през 70-те години на 20 век. Патриархът, чието светско име е Владимир Гундяев, е употребил псевдоним " Михайлов ".

В проповедта си съветският патриарх приканва руснаците да се молят също за всички воини и “за всички, които пазят страната освен от външни врагове, само че и от всякъв безпорядък, вълнения и всичко, което би могло да прерасне в междуосбици. ”

През ноември патриарх Кирил беше награден от съветския президент за заслугите му за укрепването на единството на нацията през 2023 година

А на 1-ви февруари Путин персонално го поздрави с 14-тата годишнина и интронизацията, още веднъж подчертвайки ролята му в поддръжката на съветския народ и на военните в сложното за страната време.

След кончината на патриарх Алексий II, тогавшният митрополит Кирил е определен за пaтриарх на Москва и цяла Русия.

Интронизацията му е на 1 февруари 2009 година.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР