Руснаците живеят със седем години по-дълго при ПутинСредната продължителност на

...
Руснаците живеят със седем години по-дълго при ПутинСредната продължителност на
Коментари Харесай

Руснаците живеят със седем години по-дълго при Путин

Руснаците живеят със седем години по-дълго при Путин
Средната дълготрайност на живота в Русия се е нараснала със седем години, а смъртните случаи, дължащи се на потреблението на алкохол и тютюнопушене са със надлежно 34% и 70% по-малко за последните 22 години, настояват съветски медици и специалисти от Световната здравна организация (СЗО) в публикация, оповестена в реномираното англоезично научно списание „ Лансет “.

„ Постигнахме обилни триумфи и съумяхме да подобрим всички знаци за здравето на нацията. Това се дължи на твърдата политика против потреблението на алкохол, рационализиране на системата за опазване на здравето и популяризирането на здравословния метод на живот “, счита учен Владимир Стародубов от Министерството на здравеопазването на Руската федерация.

По публични данни междинната дълготрайност на живота на руснаците е 73 години. Мъжете обаче живеят едвам 65,9 години, до момента в който дамите доближават до респектиращите 76,7 години.

Въпреки постигнатите триумфи всеки трети руснак на възраст сред 16 и 49 години умира в следствие от корист със спиртни питиета.

Руските специалисти и сътрудниците им от СЗО са проучили всички статистически данни, свързани с продължителността на живота на съветските жители, за последните четири десетилетия. Оказва се, че обстановката внезапно се е подобрила през последните години, след встъпването в служба на президента Владимир Путин през 2000 година.

През 1994 година да вземем за пример 60% от мъжете и 33% от дамите в Русия са губили живота си в следствие от несъразмерна приложимост на алкохол и обвързваните с това болести. В момента тези индикатори са едвам 34% и 20%, което е близо двойно понижение. По подобен метод пушачите в страната за последните девет години са намалели с 21%.

Подобренията в системата за опазване на здравето са довели и до понижаване на детската смъртност с цели 58% спрямо 90-те години на 20 век. Като цяло общата смъртност е намаляла с 16%, което е изключително осезаемо при започване на 21 век.

Независимо от забележителния напредък наркоманията, алкохолизма и тютюнопушенето не престават да са основните убийци в Русия. Две трети от мъжете в страната сред 16 и 49 година стават техни жертви.

Според медиците Русия изпреварва Монголия и Китай и продължава да заема първо място в света по смъртност, обвързвана с потреблението на алкохол и съпътстващите болести. При смъртността вследствие приложимост на наркотични субстанции Русия е на второ място в света, като отстъпва само на Съединените американски щати. Още по-голямо терзание буди фактът, че жертвите на СПИН са цели 4,5 пъти повече, а без значение от доста намалялата консумация на алкохол умрелите от цироза на черния дроб са с 2,5 пъти повече. /РИА „ Новости “ и БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР