Руснаците и украинците - един народ. Това заяви президентът на

...
Руснаците и украинците - един народ. Това заяви президентът на
Коментари Харесай

Руснаците и украинците – един народ, обяви Путин

Руснаците и украинците - един народ. Това съобщи президентът на Русия Владимир Путин на годишната дълга конференция, представен от РИА Новости и други локални медии.

Нашите исторически, духовни и други корени ми дават право да кажа, че ние в основата си сме един народ , сподели той и добави, че в това време Украйна си има своята уникалност - в езика и в културата.

Според него значимо е да се откри решение, което да е положително и за Русия и за Украйна , наблягайки, че е контрапродуктивно да се отива срещу волята на украинския народ.

Путин разясни, че Русия непрекъснато се съгласява с предложенията за сред народ ни наблюдаващи в Източна Украйна , само че киевските управляващи отхвърлят да реализират договорености с водачите на тези територии. Владимир Путин е на мнение, че Киев  няма предпочитание да извърши споразуменията от Минск.

По думите му, в случай че не са били локалните милиции в Донбас, украинските националисти щели да правят кръвопролитие като в Сребреница.

По време на конференцията беше отклонен журналистически въпрос, че в Донбас има руски бойци и те избиват украинци.

По отношение на някогашния грузински водач Михаил Саакашвили, който е в Украйна , Путин съобщи, че Саакашвили " плюе в лицето на грузинците и украинците " с дейностите си. Преди Саакашвили беше президент на самостоятелната страна Грузия и в този момент афишира на света, че е украинец, посочи съветският водач и добави, че " сърцето му кърви ", когато види по какъв начин Украйна толерира държанието на Саакашвили.

Путин разяснява и тематиката за Сирия и тероризма.

Ние видяхме, че терористите се насочиха от Сирия към Ирак и Съединени американски щати не ги нападнаха, тъй като може би желаеха да ги употребяват по-късно против Башар Асад. Това е доста рисково, сподели той.

Путин добави, че Съединени американски щати са игнорирали съветската информация за пътуващите от Сирия към Ирак екстремисти.

Той счита, че към момента тероризмът към момента не е изцяло победен.

По отношение на Китай Путин изрази цялостна убеденост, че съдействието с азиатския колос е отвъд политическия дневен ред.

Винаги ще бъдем стратегически сътрудници, за дълъг интервал, сподели той и разясни, че по-силни руско-китайски връзки е положително за всички.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР