Руснакът Денис Свердлов е бивш министър, но също така и

...
Руснакът Денис Свердлов е бивш министър, но също така и
Коментари Харесай

Бившият руски зам.-министър, който скоро ще струва $11,7 милиарда

Руснакът Денис Свердлов е някогашен министър, само че също по този начин и доста сполучлив и богат предприемач. През последните години той съумява да усили неведнъж чистото си благосъстояние, откакто неговият телекомуникационен стартъп насочва фокуса си към електрическите коли и през 2015 година основава Arrival.

Четири години по-късно Свердлов влага към 450 милиона $ в производител на камиони и рейсове, а през ноември предходната година той подписа договорка за обединяването на сдружението с CIIG Merger - компания с празен чек или казано по различен метод сдружение, основано за сливането или придобиването на друга компания.

Така през днешния ден Arrival, която скоро би трябвало да стартира произвеждане на своите транспортни средства, към този момент коства 15,3 милиарда $, като от предходната година насам е удвоила капитализацията си.

Така Денис Свердлов, който ще придобие мажоритарен дял в обединената компания откакто договорката бъде завършена в идващите седмици, ще ръководи чисто благосъстояние от 11,7 милиарда $, демонстрират изчисленията на Bloomberg Billionaires Index. Акционерите в CIIG следва да одобрят договорката на съвещание през днешния ден.

Следващата стъпка за Arrival е да стартира проби на своите коли по пътищата през тази година. Плановете на компанията са да има 31 дребни завода до 2024 година.

" В света има над 560 града с население над 1 милион души и във всеки от тях може да има микрофабрика, в която да се създават по 10 000 автомобила. Този модел на работа се приближава до този на McDonald " s и Starbucks ", разяснява преди време в изявление Свердлов.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР